Google vrea să-ți retușeze pozele chiar înainte să le faci

Google vrea să-ți retușeze pozele chiar înainte să le faci

Google vrea să te ajute să faci fotografii perfecte, aceștia dezvoltând mai multe proiecte utile de-a lungul timpului.

Mai multe aplicații și funcții utile au fost create de către Google în ultima vreme. În Google Photos, aceștia au introdus o unealtă care reglează automat balansul de alb, au creat și soluții pentru a te scăpa de videoclipurile mișcate, dar și o soluție pentru digitalizarea fotografiilor vechi pe care le ai prin albume.

Acum, aceștia vor să te ajuta să îți retușezi fotografiile chiar înainte să le faci. În cooperare cu cercetători de la MIT, aceștia folosesc algoritmi de învățare automatizată pentru a-ți îmbunătăți imaginile pe care le vezi pe ecranul telefonului, în timp real. Partea cea mai bună e că ajustările sunt făcute de la caz la caz, nefiind ajustări automate care funcționează similar pentru fiecare fotografie sau scenă, arată și androidauthority.com.

Pentru reușită, echipa a ”antrenat” rețelele neurale folosind 5000 de imagini retușate de cinci fotografi diferiți. Astfel, inteligența artificială beneficiază de o formulă pe care să o folosească pentru retușări, imaginile fiind ajustate cât mai bine. Unul dintre exemplele de acest fel poate fi văzut în poza de mai sus, partea din dreapta fiind cea ajustată de către Google.

Conform cercetătorilor, software-ul poate rula în timp real fără să afecteze bateria telefonului și fără să aibă lag. Astfel, o asemenea funcție se poate dovedi extrem de utilă pentru posesorii de smartphone-uri, care își doresc poze perfecte.

Din păcate, cei de la MIT nu au dat detalii despre când va fi disponibil pe piață acest software, dar dezvoltarea acestuia pare într-un stadiu destul de avansat. Având în vedere că și cei de la Google sunt implicați în proiect, ne putem aștepta să vedem o asemenea funcție pe telefoane cu Android în viitor.

Citește și: