Prima aplicație din Google Play descărcată de peste cinci miliarde de ori

Prima aplicație din Google Play descărcată de peste cinci miliarde de ori
14:12 01.08.2017

Google Play are mai bine de trei milioane de aplicații disponibile pentru utilizatori, iar recent una dintre ele a stabilit un record.

Cu toate că în magazinul Play se găsesc atât de multe aplicații, o bună parte dintre acestea au rămas ca proiecte abandonate; multe sunt folosite în continuare de utilizatori și au fost descărcate de sute de milioane, dacă nu chiar de miliarde de ori.

Recent, a fost stabilit și un record de una dintre aplicații. Astfel, Google Play Services este prima aplicație din magazinul Play care ajunge la cinci miliarde de descărcări. Aplicația este una dintre cele care vin preinstalate pe telefoanele cu Android și este folosită pentru a pune în funcțiune celelalte servicii Play, cum ar fi însuși magazinul, dar și Music, Books și altele.

Nu trebuie, totuși, să credem că oamenii au descărcat manual aplicația de atât de multe ori. Atunci când te loghezi pe un telefon cu Android folosind contul de Google, magazinul Play numără aplicațiile preinstalate ca descărcări, arată androidpolice.com. Asta înseamnă că, de-a lungul timpului, s-au adunat cinci miliarde de dispozitive cu Android active. În paralel, în cadrul conferinței I/O, Sunder Pichai spunea că sunt aproximativ două miliarde de utilizatori activi de sisteme Android.

Tot atunci am aflat că în lume sunt 800 de milioane de utilizatori de Google Drive, în timp ce Google Photos ajută peste 500 de milioane de utilizatori să-și stocheze fotografiile, în fiecare lună. De asemenea, Google Assistant este folosit de către 100 de milioane de utilizatori, pe mai bine de 70 de dispozitive diferite.

În topul aplicațiilor care au peste un miliard de descărcări în Google Play se regăsesc exclusiv aplicații create de Google, de Facebook și de Samsung, cei din urmă având Samsung Push Service pe această listă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI