Android ia fața Windows când vine vorba despre timpul petrecut online de utilizatori

Android ia fața Windows când vine vorba despre timpul petrecut online de utilizatori

Având în vedere cât de mult timp petrecem în fața telefoanelor mobile, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră victoria Android în fața Microsoft Windows.

Sistemele de operare Windows au fost cele mai populare din lume de la apariția lor pe piață acum câteva decenii. Se pare însă că adopția terminalelor mobile la scară largă și optimizarea conținutului online pentru smartphone-uri și tablete a facilitat trecerea PC-urilor clasice în planul doi. Cu alte cuvinte, degeaba sunt surprinzător de multe PC-uri în piață, dacă acestea ajung să fie ignorate de către proprietarii lor în favoarea telefoanelor inteligente.

Dacă ar fi să rezumăm utilitatea sistemelor computaționale din viața noastră la navigarea pe internet, conform celui mai recent raport publicat de StatCounter, Windows tocmai a pierdut lupta cu Android, după cum se poate vedea și în graficul de mai jos. Pentru prima oară în istorie, Android a atins pragul de popularitate de 37,93%, în timp ce Windows are 37,91%. Sub nici o formă nu este vorba de o victorie zdrobitoare, dar s-a creat cu siguranță un precedent îngrijorător pentru Microsoft.

În privința modului în care s-a ajuns la această cifră, StatCounter folosește niște linii de cod integrate în peste 2,5 milioane de site-uri la nivel global ce se reflectă în miliarde de vizualizări în fiecare lună. Respectivele linii de cod înregistrează browser-ul, sistemul de operare și rezoluția ecranului dispozitivului folosit pentru navigare. Ulterior, toate acele informații sunt agregate pentru obținerea unor astfel de statistici.

Comparativ, în marie 2012, 80% din traficul online se realiza prin intermediul unui computer cu Windows, în timp ce doar 10% dintre internauți foloseau un Android. După doar 5 ani, situația este complet diferită, iar Android tocmai a ieșit victorios în fața Windows, iOS și macOS X odată cu atingerea pragului de 37,93%. Rămâne să vedem dacă acest trend se va modifica la vreun nivel în lunile care urmează sau vom vedea în continuare o scădere a relevanței în piață pentru Windows.

android-windows-internet-usage

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: