Aplicația pentru Biblie care face din telefonul tău unealta hackerilor

Aplicația pentru Biblie care face din telefonul tău unealta hackerilor

Hackerii s-au hotărât să profite de credincioșii utilizatori de Android și să le infecteze telefoanele.

Un malware a fost mascat într-o aplicație pentru citirea Bibliei în coreeană și a fost pregătit pentru instalare pe dispozitive cu Android. Aplicația transformă telefonul într-un botnet, ca să le fie mai ușor hackerilor să te spioneze. Atât McAfee, cât și Palo Alto Networks au semnalat că ceva este în neregulă. Ei au aceeași suspiciune: că grupul de infractori cibernetici Lazarus a creat codul.

Echipa McAfee a observat că aplicația conține un fișier ascuns în format executabil (ELF), o tehnică specifică Lazarus. Nu este însă clar dacă programul a ajuns și pe platforma Google. În timp ce McAfee susține că a fost în Play Store, PAN susține contrariul. Oricum, aplicația a fost descărcată de peste 1.300 de ori, potrivit McAfee.

Odată instalat application package-ul (APK) pe Android, rulează în secret ELF, iar dispozitivul se transformă într-un botnet.

Cei vizați de atacul acesta malware sunt, în principal, utilizatorii Android din Coreea de Sud cu dispozitive Samsung, conform Palo Alto Networks. Încă nu se știe dacă acesta este primul atac Lazarus asupra mobilelor. Dacă din întâmplare telefonul tău se poartă ciudat după ce ai citit Biblia în coreeană, cel mai probabil sunt hackeri, nu un semn divin.

 

Aplicatie Coreeana Biblie Android

Citește și:
Sursa: The Next Web