Android Oreo 8.1 s-a lansat oficial pentru Nexus și Pixel

Android Oreo 8.1 s-a lansat oficial pentru Nexus și Pixel

În timp ce posesorii de Galaxy S8 și Note 8 visează la varianta standard de Android Oreo, Google tocmai a lansat Android 8.1 în variantă finală.

Telefoanele Nexus și Pixel au reprezentat din totdeauna o afacere foarte bună pentru amatorii de Android datorită actualizărilor servite la intervale regulate de timp. Respectivul detaliu pozitiv a fost confirmat din nou în această săptămână prin lansarea Android Oreo 8.1 doar pe smartphone-urile realizate sub umbrela Google. Tot acum, a fost dezvăluit Android Oreo 8.1 (Go Edition), optimizat pentru terminalele mai puțin pretențioase.

Android Go este o versiune de Android ce a fost dezvăluită inițial în cadrul conferinței Google I/O 2017. Aceasta reprezentă o inițiativă a gigantului din Mountain View de a optimiza experiența Android pentru miliarde de utilizatori care ajung online din fiecare colț al lumii. Android 8.1 este prima versiune a SO-ului disponibilă în format Go Edition. Aceasta ar trebui să ruleze fără nici un fel de probleme chiar și pe dispozitive cu 1GB RAM.

Din câte se pare, managementul de memorie RAM va fi realizat într-o manieră mult mai eficientă. Pentru ca experiența de utilizare să fie una completă pe telefoanele entry-level, aplicațiile native de la Google, gen Chrome, YouTube, Gmail sau Google Maps vor fi optimizate să ruleze pe procesoare mai lente, cu mai puțină memorie.

Revenind însă la versiunea pentru mobile de top, Android 8.1 va profita la maxim de chipsetul ce a fost neutilizat până la această oră din Pixel 2 – Pixel Visual Core Chip. Asta înseamnă că aplicații terțe vor putea profita de inteligența artificială din noile smartphone-uri Google Pixel pentru a realiza poze de calitate superioară. Aceeași versiune de Oreo va include suport pentru un toolkit de rețele neurale ce permite aplicațiilor ce profită de astfel de tehnologii să execute operațiuni complicate direct pe aparat, în loc de un server îndepărtat din cloud.

Cum era de așteptat, singura șansă să experimentezi Android 8.1 pe propriul smartphone în viitorul apropiat este să investești într-un Google Pixel 2 sau Pixel 2 XL.

Citește și: