15 dec. 2017 | 19:00

Cel mai nou Android a ajuns o sursă de nervi pentru utilizatori

ACTUALITATE
Cel mai nou Android a ajuns o sursă de nervi pentru utilizatori

Au trecut doar câteva zile de când am detaliat din nou problema fragmentării platformei Android. Acum aflăm alte particularități frustrante despre sistemul de operare al Google.

Inginerii gigantului din Mountain View, la fel ca și cei din Cupertino, sunt foarte eficienți când vine vorba de lansarea unor noi versiuni de firmware pentru mobile. Problema este că degeaba Google lansează Android 8.1, dacă se bucură de el doar posesorii de dispozitive Pixel și Nexus. Nu de alta, dar cea mai recentă variantă de Oreo remediază o serie stufoasă de probleme, ”acoperă” vulnerabilități și introduce câteva noutăți.

În mod surprinzător, aceasta este una dintre situațiile în care faptul că o actualizare nu a ajuns la toți utilizatorii de Android este benefic. Un număr semnificativ de utilizatori de Pixel au început să se plângă pe forumul oficial al utilizatorilor de probleme cu interfața multi-touch în condiții de utilizare normală, după ce au făcut trecerea la Android 8.1. Practic, posesorii unor smartphone-uri de top nu au mai putut efectua nici un gest care implica utilizarea mai multor degete pe ecran. Toți au fost nevoiți să se rezume la un deget.

Mesajele de frustrare are celor care și-au instalat Android Oreo 8.1 au rezonat și cu un număr important de utilizatori de pe Reddit care au confirmat că sigur nu este vorba de un caz izolat. Un internaut a ținut să afirme că același bug a fost depistat în prima versiune de Developer Preview a noului firmware, un detaliu un pic ciudat, având în vedere că astfel de probleme semnificative de obicei nu sunt preluate din beta în versiunea finală care ajunge la o masă mare a utilizatorilor.

Ai fi tentat să ignori problema dacă îți folosești telefonul Google Pixel cu 8.1 în condiții normale. Este foarte frustrant însă când te joci sau folosești alte aplicații complexe ce depinde de multi-touch. Persoanele un pic mai tehnice au remediat situația neplăcută prin reinstalarea versiunii anterioare de Android 8.0, dar unii utilizatori s-ar putea să nu fie la fel de pricepuți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele