09 iun. 2017 | 17:00

Amazon spulberă mitul spațiului nelimitat în cloud cu anunț supărător

ACTUALITATE
Amazon spulberă mitul spațiului nelimitat în cloud cu anunț supărător

Amazon tocmai a dat o lovitură dureroasă videografilor și celor care se bazau pe spațiul nelimitat oferit deja de câțiva ani de Amazon Cloud Drive.

Era singura opțiune. Nici un alt seriviciu de stocare în cloud nu s-a mândrit vreodată cu faptul că oferă spațiu nelimitat. Cei de la Microsoft au încercat în urmă cu câțiva ani să fac un gest la fel de drăguț, dar au revenit repede asupra deciziei când au văzut numărul foarte mare de persoane care au abuzat de respectivul privilegiu.

Plăteai doar 60 de dolari pe an pentru spațiu nelimitat de stocare pe Amazon Cloud Drive. Cu aceeași bani, acum poți cumpăra doar 1TB de spațiu pe serverele companiei americane. Pe de o parte, cu aceste valori, Amazon s-a aliniat la prețurile vehiculate în industrie. Pe de altă parte, revenirea asupra promisiunii făcute în urmă cu câțiva ani este cel puțin frustrantă. Acest anunț reprezintă o lovitură dureroasă mai ales pentru videografii care foloseau Amazon Cloud Drive ca o soluție unică de backup pentru filmările lor necomprimtate în 4K sau chiar și 8K.

Singura opțiune pusă la dispoziție de Amazon celor care au nevoie de mai mult spațiu este de a plăti 60 de dolari în plus pentru fiecare TB de spațiu până la pragul de 30TB. Astfel, dacă în trecut plăteai 60 de dolari pentru spațiu nelimitat la Amazon, acum poți plăti 1800 de dolari pentru 30TB pe aceleași servere, în aceleași condiții.

Acest anunț vine la doar câteva zile după ce Apple anunțat că oferă 2TB de spațiu pe iCloud cu 120 de dolari pe an, exact același preț ca cel practicat de Amazon. Trăgând linie, la ora actuală, Apple și Amazon oferă cele mai rentabile soluții de stocare în cloud. Google ajunge să-ți ceară 3600 de dolari anual pentru privilegiul de a utiliza 30TB de spațiu în cloud. Pe de altă parte, cu 15GB de spațiu, Google Drive este soluția ideală destinată celor care caută o soluție gratuită.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele