27 nov. 2015 | 14:41

Pentru doar 5 dolari, Amazon îți oferă spațiu de stocare nelimitat în cloud

ACTUALITATE
Pentru doar 5 dolari, Amazon îți oferă spațiu de stocare nelimitat în cloud

Timp de un an, Amazon vă oferă spațiu nelimitat de stocare în cloud pentru o sumă infimă.

La fel ca majoritatea companiilor importante de pe piață, Amazon oferă servicii de stocare în cloud clienților săi. Pe site-ul din Statele Unite, stocarea nelimitată de timp de un an de zile costă nu mai puțin de 60 de dolari. În această perioadă, însă, Amazon aplică o reducere de 92% serviciului. Astfel, în loc de 60 de dolari, veți fi nevoiți să achiziționați doar 5 dolari în cazul în care vreți să aveți acces la o cantitate nelimitată de spațiu în Amazon Cloud Drive.

După cum scrie site-ul Verge, această veste ar putea să-i intereseze pe mulți dintre cei care au utilizat OneDrive în trecut și au fost dezamăgiți de ultimele decizii luate de Microsoft. Compania din Redmond a eliminat de curând accesul la spațiu de stocare nelimitat, oferind acuma doar 1TB. Motivul se pare că a fost unul foarte simplu: anumiți utilizatori au folosit prea mult spațiu (75TB, în anumite situații) pentru a face backup la colecții întregi de filme sau la alte alte fișiere de dimensiuni extrem de mari.

Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere când vine vorba de oferta Amazon este legat de cost: imediat cum trece primul an, veți fi taxați cu 60 de dolari, dacă nu dezactivați reînnoirea automată a serviciului.