Amazon apelează la Firefox să combată „șantajul” Google

Amazon apelează la Firefox să combată „șantajul” Google

După ce Google a amenințat ca va tăia accesul la YouTube al player-elor multimedia create de Amazon, Mozilla a lansat browserul Firefox ca să poți ocoli restricția.

Amazon comercializează în fiecare colț al mapamondului o serie de stick-uri HDMI cu alimentare USB intitulate Fire TV Stick. Pe lângă acestea, există și niște playere dedicate Fire TV pe care le conectezi la priză. În mare parte, micuțele gadgeturi au fost create pentru a profita de librăria de conținut multimedia oferită de Amazon PrimeVideo, aceleași aparate însă, te ajută să te uiți pe Netflix, Hulu, YouTube, Crackle, BBC iPlayer și nu numai.

Google vinde Chromecast-uri, niște dispozitive compacte pe care le conectezi la TV prin HDMI și, prin intermediul cărora, îți poți oglindi conținut de Android sau iPhone pe televizor. Pentru că nu sunt însă compatibile nativ cu Amazon PrimeVideo, cei de la Amazon au decis să nu le comercializeze pe cel mai mare magazin online din lume. Ca să se răzbune, oficialii gigantului din Mountain View au hotărât că nu vor mai oferi acces la  YouTube posesorilor de Fire TV, până când produsele Google nu vor ajunge pe Amazon.

Acea dezbatere nu se va remedia probabil vreodată. Între timp însă, Mozilla a lansat Firefox pentru Fire TV. Pe lângă browserul proprietar Silk al celor de la Amazon, această versiune de Firefox face o treabă foarte bună în a-ți facilita accesul la internet. Firefox poate fi instalat de către utilizatorii de Fire TV din peste 100 de țări din diferite colțuri ale mapamondului. Printre altele, cu ajutorul Firefox vei putea întotdeauna să intri pe YouTube, chiar dacă o aplicație nativă în acest scop ar fi facilitat procesul. Acecesul la Facebook, Twitter sau Reddit este de asemenea facilitat.

Trecând însă peste faptul că vorbim de lansarea unui banal browser, având în vedere că o astfel de aplicație nu exista în trecut pentru Fire TV, putem spune că volumul de divertisment online la care poți ajunge cu câteva clickuri a explodat. Browserul Silk al celor de la Amazon a fost și el lansat azi, dar nu este la fel de prietenos și sprinten precum clasicul Firefox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: