14 dec. 2017 | 11:30

MediaGalaxy, deținut de Altex, a vândut iPhone X la 0 lei

ACTUALITATE
MediaGalaxy, deținut de Altex, a vândut iPhone X la 0 lei

MediaGalaxy, magazin controlat de Altex, a listat produse la prețuri incredibile. Da, cu adevărat incredibile, că au fost la 0 lei. Curiozitatea clienților care le-au prins e dacă vor fi onorate comenzile.

Atât Altex, cât și MediaGalaxy sunt magazine care vând online și offline. Ziua de 14 decembrie a început însă prost pentru MediaGalaxy, când a publicat online câteva produse de altfel excelente cu preț excepțional: 0 lei. Problema de programare sau eroare au dus la zeci de comentarii pe pagina de Facebook. Comenzi au fost înregistrate și acum clienții își vor produsele. Există însă o nuanță aici de care, cel mai probabil, magazinul se va folosi ca să nu onoreze comenzile.

MediaGalaxy a afișat prețuri incredibile la console PlayStation 4, iPhone X și laptopuri foarte bune, cum ar fi MacBook. De exemplu, PlayStation 4 Pro a costat nimic, în vreme ce prețuri este de aproape 1.800 de lei. Prima pagină a MediaGalaxy afișa la câteva ore bune după listarea erorilor prețuri vechi la trei laptopuri: ASUS ZenBook, HP și Acer Aspire Nitro 5. Niciunul nu este mai ieftin de 2.000 de lei.

Între timp, MediaGalaxy a actualizat platforma online. Încă sunt promoții și la Altex, și la MediaGalaxy, dar departe de prețurile de vis care au ajuns online în dimineața zilei de 14 decembrie.

MacBook la 0 lei

După cum vezi în acest screenshot, publicat de un client pe pagina MediaGalaxy, au fost și prețuri de 0 lei la MacBook, cu reduceri senzaționale. Tot în acest screenshot vezi ora la care erau listate: 05.17.

iPhone X la 0 lei e un vis, mai ales că stocul nu e suficient la niciun magazin.

Care e politica prețurilor greșite la Altex și MediaGalaxy

Media Galaxy 0 lei

Ambele magazine, Altex și MediaGalaxy, sunt controlate de aceeași companie. Dacă parcurgi listate cu termeni și condiții, așa cum e publicată pe ambele site-uri, vezi dacă primești sau nu comenzile. Pe scurt, nu primești, nu-și asumă, e eroare.

Problema, cel puțin pentru cei care visau la promoții incredibile de la Altex și MediaGalaxy, e că episodul eMAG cu produse la un leu i-a învățat să treacă în regulament că nu își asumă vina. „In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca“, se arată în termenii și condițiile de la Altex la capitolul „Limitarea răspunderii Altex România S.R.L.“.

„In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca“, se arată în „Termeni de utilizare“ pe site-ul MediaGalaxy. Totodată, ține cont că „MediaGalaxy își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe site“.

Există și un pasaj pe site-ul MediaGalaxy care face referire la prețurile din magazinele fizice: „Comenzile a caror produsele comandate pe SITE au pret mai mic decat cel afisat in magazinele MEDIA GALAXY raman valabile si vor fi onorate in ordinea inregistrarii lor pe SITE si in functie de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda.“

Astfel, comenzile nu vor fi onorate, cel mai probabil, spre deosebire de episodul eMAG, când magazinul a decis să trimită produsele.

MediaGalaxy a încercat să se revanșeze față de cei care au prins produse la super preț printr-un voucher. FOTO Andrei Vizitiu

 

La unul dintre mesajele publicate de MediaGalaxy pe pagina de Facebook s-au strâns deja comentarii de la cei care au înregistrat comenzi. Cei mai mulți nu sunt încrezători că-și vor vedea produsele, dar speră și amenință cu ANPC. La alt mesaj de pe pagină, clienții se plâng și că lista cu termeni și condiții a fost modificată după eroare. Deocamdată nu există dovezi în acest sens.

Acest articol a fost actualizat în concordanță cu noile informații obținute. În cursul zilei de 14 decembrie sunt așteptate detalii suplimentare de la reprezentanții Altex și MediaGalaxy.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele