Ce să știi despre Allview X4 Soul Infinity, telefon „românesc” cu inteligență artificială

Ce să știi despre Allview X4 Soul Infinity, telefon „românesc” cu inteligență artificială

Visual Fan a anunțat că viitorul său telefon Allview va veni cu anumite funcționalități bazate pe inteligență artificială. Și nici nu va avea margini prea evidente.

În urmă cu două luni, Visual Fan anunța că pregătește un telefon Allview special: anumite caracteristici ale sale sunt dezvoltate în România, de-o echipă locală de ingineri. Acum, compania vine cu informații suplimentare.

X4 Soul Infinity, noul flagship Allview, ar fi primul smartphone conceput în România dotat cu caracteristici specifice inteligenței artificiale. Echipa brașoveană lucrează de peste un an la dezvoltarea unei platforme AI și la definitivarea unor caracteristici hardware și software care vor concura în segmentul premium.

Noul smartphone va fi lansat în toamnă și va avea, înainte de toate, un ecran cu raport de aspect 18:9 (la fel ca LG G6 sau LG V30). Diagonala va fi de 5,7 inci, iar raportul dintre dimensiunea ecranului și mărimea dispozitivului este de aproape 80%. Odată cu telefonul vor fi disponibile carcase dezvoltate cu ajutorul IML Art Technology.

Poți să-l aștepți cu o oarecare nerăbdare, e anunțat ca fiind de top și s-ar putea să coste peste 2.000 de lei. În caz că te întrebi cum ar arăta, compania n-a furnizat încă imagini cu el. Totuși, Gionee, producător din China care a furnizat în trecu dispozitive vândute sub marca Allview, are eveniment pe 28 septembrie, când anunță Gionee M7 Power cu ecran 18:9. Ar putea fi acesta? Foarte probabil.

Primele informații despre dotări tehnice îl dau drept un dispozitiv cu ecran de 6 inci, 4GB de memorie RAM, procesor MediaTek cu opt nuclee, 64GB spațiu de stocare și o cameră de 13 megapixeli. Visual Fan susține că telefonul său va avea cameră cu f/1.8.

Mențiune: fotografia din deschidere nu este cu X4 Soul Infinity, ci cu X2 Soul Mini.

Citește și: