Allview pregătește smartphone-ul X4 Soul Infinity, cu ecran în formatul 18:9

Allview pregătește smartphone-ul X4 Soul Infinity, cu ecran în formatul 18:9

Allview X4 Soul Infinity va fi primul smartphone al brandului românesc ce va adopta un raport de aspect al ecranului recent apărut pe piață, de 18:9.

Smartphone-urile s-au bazat și încă se bazează, de cele mai multe ori, pe ecrane care folosesc raportul de aspect 16:9, un clasic cu care deja ne-am obișnuit și în acest caz, dar și în cel al televizoarelor sau al laptopurilor. Nu de mult timp, însă, avem pe piață și un nou format, cel de 18:9, sau 2:1. Acesta oferă un ecran mai lung decât cele obișnuite, în timp ce lățimea poate rămâne aceeași. Astfel de ecrane sunt deja folosite de LG G6 și de Samsung Galaxy S8 (care, dacă suntem riguroși, folosește un raport de aspect de 18,5:9), iar în curând și Allview X4 Soul Infinity va avea un asemenea display.

Allview X4 Soul Infinity ar urma să aibă un display cu diagonala de 5 inci, care datorită noului format îți va pune la dispoziție cu 15% mai mult spațiu de lucru decât un ecran obișnuit. De asemenea, raportul de suprafață dintre ecran și partea din față a telefonului ar urma să ajungă la valoarea de 80%, intrând astfel în topul smartphone-urilor după procentajul suprafeței ecranului.

Lucian Peticilă, manager general Allview, spune că au fost comandate 50.000 de astfel de display-uri, iar că așteptările sunt destul de ridicate în privința telefonului, care ar trebui să fie unul de succes. Nu avem, din păcate, alte informații cu privire la viitorul smartphone, decât că acesta a fost deja dezvoltat în mai multe variante, dar că o variantă finală a acestuia nu este gata. Pe măsură ce ne vom apropia și de data lansării, vom avea detalii cu privire la specificații, care ar trebui să nu dezamăgească, pentru a ține pasul cu displayul.

Citește și: