Allo, aplicația de chat de la Google ajunge pe desktopuri în variantă web

Allo, aplicația de chat de la Google ajunge pe desktopuri în variantă web

Nu ar trebui să duci lipsă de aplicații de chat, dar cei de la Google speră că vei folosi Allo în defavoarea Messenger sau WhatsApp.

În urmă cu câțiva ani, Google a lansat Allo. Respectiva aplicație de chat era menită să înlocuiască toate tentativele gigantului din Mountain View în acest domeniu, inclusiv progrămele clasice precum Google Talk sau GChat.

Pentru a demonstra încrederea în Allo, cei de la Google au anunțat în sfârșit versiunea web a programului. Aceasta poate fi accesată de pe desktop și facilitează continuarea conversațiilor de pe mobil în momentul în care ai ajuns la birou. Dacă ar fi să facem o comparație, soluția de portare în format web implementată în Allo are foarte multe în comun cu versiunea de WhatsApp pentru desktopuri.

Anunțul inițial al noii versiuni a fost făcut de Amit Fulay de la Google prin intermediul Twitter. Din păcate, cel puțin momentan, această variantă de Allo este limitată la utilizatorii de Android. A fost făcută deja promisiunea pe marginea unei versiuni compatibile cu iOS, dar nu avem o dată oficială de lansare. În orice caz, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

Motivul exact al întârzierii nu se cunoaște. Gestul s-ar putea să aibă legătură cu faptul că Google încearcă să facă utilizatorii de Android să se simtă privilegiați. Trecând peste aceste detalii de fond, important este că procesul de împerechere al telefonului cu versiunea web este cât se poate de facil. Este suficient să accesezi adresa allo.google.com/web și, în același timp, să pornești Allo pe mobil. Procesul de împerechere dintre cele două se realizează prin intermediul meniului de setări al aplicației de mobil, folosind funcția Allo for web. După ce ai făcut tap pe ea, scanează codul QR care îți apare pe ecranul de la laptop și ai terminat bâlciul. Datele transmise și conversațiile se vor sincroniza instant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Google Allo