Acest smartwatch te avertizează cu privire la problemele urgente de sănătate

Acest smartwatch te avertizează cu privire la problemele urgente de sănătate

Acest smartwatch, realizat de firma ContinYou, este dotat cu o mulțime de senzori care te avertizează cu privire la pericolele iminente de sănătate la care ești supus, de la infarct, stări de leșin la alte probleme cardiace.

Ceasul care te avertizează cu privire la problemele cardiace conține senzori care monitorizează pulsul utilizatorului, nivelul de oxigen din sânge, temperatura și presiunea barometrică. Combinând datele acumulate pe baza tuturor acestor senzori, dispozitivul poate prezice situațiile periculoase înainte ca acestea să aibă loc.

Analizând ritmul pulsului și nivelul scăzut al oxigenului, dispozitivul poate estima dacă purtătorul este pe cale să leșine sau dacă există vreun alt risc de sănătate. Prin intermediul tehnologiei mobile, smartwatch-ul poate alerta personalul medical sau rudele utilizatorului, în cazul în care există vreo situație gravă. Spre exemplu, senzorul care detectează presiunea barometrică poate înregistra dacă purtătorul va cădea.

Ceasul poate fi echipat cu un card SIM de la un operator de telefonie mobilă. Având la bază acest canal de comunicare, dispozitivul îi poate alerta pe ceilalți când semnele vitale sunt ale purtătorului sunt neobișnuite și pot fi cauze de îngrijorare. Aceasta nu este însă singura modalitate în care cei din jur pot fi avertizați. Utilizatorul are la dispoziție un buton pe care îl poate acționa atunci când vrea să transmită aceste informații prietenilor sau rudelor apropiate, conform zdnet.com.

Deși utilizatorii principali ai produsului sunt persoanele care au vârsta de peste 60 de ani și care sunt expuse riscului afecțiunilor cardiace, smartwatch-ul poate fi un instrument de interes pentru cei care suferă de boli de inimă, dar chiar și cei puțin paranoici ar putea beneficia de pe urma sa.

În final, dispozitivul ContinYou deși este, în principal, adresat purtătorului, este o unealtă care vine în ajutorul familiilor care au în grijă o persoană bolnavă pe care trebuie să o monitorizeze în permanență.

Citește și: