Acest joc pleacă de la Tamagotchi și ajunge brusc în absurd

Acest joc pleacă de la Tamagotchi și ajunge brusc în absurd

În funcție de vârstă, Tamagotchi ți-a marcat semnificativ copilăria, iar un nou joc online sintetizează respectiva experiență în doar câteva minute.

Dispozitivele Tamagotchi au făcut valuri în anii ’90 încercând să simuleze experiența întreținerii unui animal de companie. Micuțul gadget era de forma unui breloc și, prin natura sa, te obliga să interacționezi cu el la intervale regulate de timp. Indiferent de versiunea pe care apucai să pui mâna, creatura prietenoasă din spatele ecranului trebuia hrănită, curățată și, printre altele, erai nevoit să te joci cu ea. La bază, sistemul era probabil menit să responsabilizeze copiii.

În 2017, conceptul de Tamagotchi trezește în continuare amintiri plăcute în sufletul multor persoane de 30 de ani. Acesta este și motivul pentru care cineva s-a decis să împrumute o parte dintre principiile bătrânului aparat pentru a le folosi într-o experiență online fascinantă prin simplitate. Rezultatul poartă numele de Batty și este disponibil atât online în format Flash, cât și offline, pentru posesorii de PC-uri. Pentru a înțelege despre ce este vorba, este suficient să accesezi acest link.

Mai simplu decât un Tamagotchi clasic, în Batty ai mari șanse să termini jocul în câteva minute, în loc de câteva zile. Ai doar trei opțiuni, iar mecanica de joc o deduci în câteva minute. Nu trebuie decât să folosești tastele direcționale pentru a opta pentru Talk (Dialog), Play (Joacă) și Hit (Lovitură). Pentru a confirma una dintre opțiuni, apeși pe săgeată în jos. Conceptul de lovitură introdus în Tamagotchi este unul interesant, deși pare nelalocul său și s-ar putea să îți ridice întrebări vizavi de modul în care ai avea grijă de un animal de companie în realitate.

Batty este un liliac ghiduș. Afirmațiile sale sunt destul de inspirate și are mari șanse să fie o sursă interesantă de amuzament pentru câteva minute. Apropo, dacă ai rămas fără ”jucărie” din motive obiective, așteaptă câteva minute și va reveni în ”online”.

Citește și:
Sursa: Waypoint
Etichete: