Tamagotchi se întoarce: Bandai a anunțat relansarea jucăriei de acum 20 de ani

Tamagotchi se întoarce: Bandai a anunțat relansarea jucăriei de acum 20 de ani

În funcție de vârsta pe care o aveți, Tamagotchi s-ar putea să vă trezească numeroase amintiri plăcute, iar îndrăgita jucărie va fi relansată de Bandai.

În mod surprinzător, au trecut aproape 20 de ani de când ne jucam cu Tamagotchi. Respectiva jucărie de forma unui breloc supradimensionat obliga proprietarul să aibă grijă de un animăluț digital monocrom format din doar câțiva pixeli. După o cantitate semnificativă de efort, acesta putea să crească și să se dezvolte. Alternativa implica să moară, reprezentând dintr-un punct de vedere o soluție foarte bună de responsabilizare a celor mici.

La ora actuală, Tamagotchi poate fi înlocuit de o aplicație pentru mobil care face o treabă la fel de bună, doar că este mult mai colorat și atrăgător. Cei care își doresc experiența clasică, o pot avea datorită celui mai recent proiect la companiei Bandai.

În teorie, primul Tamagotchi s-a lansat în 1996. În practică, doar în Japonia a putut fi cumpărat din noiembrie 1996. În restul lumii, a ajuns în mai 1997. Acest detaliu este relevant deoarece, după ce anul trecut a fost lansată aplicația oficială Tamagotchi cu ocazia aniversării a 20 de ani de la prima lansare, anul acesta se relansează dispozitivul efectiv. Motivul? Bandai se pare că a decis să sărbătorească de două ori două decenii de Tamagotchi, iar micuțul gadget va ajunge în magazine în mai 2017.

Modelul actualizat de Tamagotchi este un pic mai mic decât prima versiune, dar include același ecran monocrom și poate fi achiziționat cu unul dintre cele 6 caractere originale. Jucăria va avea un preț de aproximativ 18 dolari și, cel puțin inițial, va fi disponibil doar în Japonia. Rămâne să vedem cât de eficienți vor fi în a aduce acest dispozitiv și în alte colțuri ale mapamondului. Cel mai probabil, eficiența procesului va varia în funcție de vânzările care vor fi înregistrate în Japonia.

Citește și: