Acest dispozitiv îți poate salva viața atunci când te afli în pericol

Acest dispozitiv îți poate salva viața atunci când te afli în pericol

Multe dintre noile tehnologii vin în ajutorul persoanelor care le dețin, iar acesta este și cazul gadgetului care îți permite să-ți alertezi prietenii dacă te afli în pericol.

Acest produs, denumit Aluma Connect, este conceput pentru a veni în ajutorul oricărei persoane care crede că se află sub riscul de a deveni victima unei posibile hărțuiri sexuale, dar nu numai. Deși este clară această aplicabilitate a dispozitivului, putem identifica numeroase alte modalități în care invenția poate fi folosită, conform Mashable.

Gadgetul este în primul rând o alarmă care se atașează direct pe spatele telefonului pe care îl deții și care notifică un grup de patru sau cinci contacte din lista ta (pe care tu le preselectezi și pe care le poți modifica oricând) atunci când este activat. Această ustensilă devine o modalitate sigură și eficientă de a anunța că te afli în pericol, iar agresorul nu are posibilitatea de a observa ceea ce faci.

Creatorilor dispozitivului le-a venit ideea de a dezvolta o metodă de protecție împotriva agresorilor, după ce au aflat că o studentă din patru este hărțuită sexual în interiorul campusului. Conștientizând faptul că multe dintre victime sunt abuzate de o persoană pe care o cunosc, aceștia s-au gândit să creeze un dispozitiv pe care aceasta îl poate avea mai mereu în preajmă.

Telefoanele sunt acele obiecte care se află mai mereu pe lângă tine și la care poți apela cu ușurință în cazul unui atac. Deși există o multitudine de aplicații care să acționeze cu același scop ca Aluma Connect, timpul este costisitor și, în circumstanțe de acest gen, nu poți pierde vremea încercând să deschizi aplicația. În plus, există șanse destul de mari ca atacatorul să sesizeze ceea ce faci.

Baldree și Holbrook, cei doi creatori ai gadgetului, au dezvoltat un dispozitiv care poate fi atașat pe spatele telefonului și care este suficient de subțire pentru a nu trezi suspiciuni. De asemenea, acesta îți oferă posibilitatea a două alarme- una care este gălăgioasă și care le atrage atenția celor din jur și una silențioasă, care poate fi activată prin apăsarea unui buton poziționat pe spatele dispozitivului.

Gadgetul funcționează pe baza unei aplicații care este disponibilă pentru iOS și Android, iar partea bună este că cei pe care vrei să îi alertezi nu trebuie să dispună de această platformă, dar trebuie să aibă acces la internet pentru a vedea unde te afli pe hartă.

Citește și: