AirBar este un gadget ce aduce experiența touchscreen pe Macbook Air

AirBar este un gadget ce aduce experiența touchscreen pe Macbook Air

Doritorii de ecrane sensibile pe MacBook vor avea posibilitatea experimentării acestui concept prin intermediul dispozitivului AirBar.

Deși am văzut foarte multe hibride și tablete cu Windows în ultimii ani, cei de la Apple s-au ambiționat să nu creeze nici un sistem portabil sau desktop cu un panou sensibil la atingere. Respectiva ambiție este foarte importantă, deoarece a făcut destul de dificilă și munca terților de a aduce astfel de experiențe pe Mac. Ideea este că, atâta timp cât suportul pentru touchscreen-uri lipsește din sistemul de operare, fiecare gest este semnificativ mai greu de implementat. Se pare însă că nu este imposibil.

AirBar este un gadget de forma unei bare discrete ce poate fi amplasată sub ecranului unui MacBook Air pentru a-i asocia acestuia abilități de touchscreen. Acesta a fost prima oară detaliat la CES, dar în cadrul SXSW 2017, a venit într-un format mult mai capabil. Pentru prima oară, setul stufos de senzori integrați în respectivul dispozitiv identifică gesturile cu mai multe degete realizate pe ecran – multitouch.

La fel ca pe iPhone, AirBar îți permite să faci pinch pentru zoom in/out. Cu două degete pe ecran, poți roti diverse elemente dintr-o interfață. Demonstrația de la SXSW era construită în jurul aplicației Maps și părea foarte convingătoare. În același context, AirBar a permis realizarea de scroll pe pagini web cu o simplă mișcarea a unui deget pe ecran în sus sau în jos. În versiunea inițială a produsului, mișcarea degetului pe ecran facilita selecția de text, indiferent dacă era vorba de o pagină web sau un document în Word. O altă funcție inspirată din iPhone ține de mutarea icoanelor aplicațiilor din Launchpad și rearanjarea lor în directoare.

Datorită limitărilor impuse de macOS, AirBar nu oferă un nivel incredibil de precizie, dar majoritatea funcțiilor oferite de micuțul aparat funcționează foarte bine. Rămâne să decideți dacă sunteți suficient de încântați încât să justificați investiția într-un AirBar în luna aprilie a acestui an.