Cu 20TB, Western Digital îți rezolvă toate nevoile de stocare

Cu 20TB, Western Digital îți rezolvă toate nevoile de stocare
23:44 23.08.2017

Deși serviciile de cloud au devenit din ce în ce mai accesibile în ultimii ani, Western Digital vrea să-ți ofere confortul de a-ți ține toate fișierele în casă.

Cei de la Western Digital au fost din totdeauna foarte talentați când vine vorba de hard disk-uri pentru stocare externă. De această dată însă, au depășit toate recordurile stabilite anterior prin cea mai nouă generație de My Book Duo. Creația ilustrată în imaginea de mai sus este prima din portofoliul companiei ce se poate mândri cu 20TB de spațiu.

Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre noi fac poze la rezoluție mai mare și filmează aproape exclusiv în Full HD și 4K, nevoia de spațiu este previzibilă. O analiză simplă a numărului de fotografii pe care le-ai imortalizat în ultimii doi ani îți va confirma că valoarea s-ar putea să fie echivalentă cu numărul imaginilor capturate în cei zece ani anteriori.

În orice caz, Western Digital vrea să ofere o soluție de stocare pe termen lung prin intermediul noii sale creații optimizate pentru o viteză generoasă. My Book Duo integrează două hard disk-uri WD Red conectate în RAID O pentru a obține viteză de citire de 360MB/s. Întregul magement de fișier este realizat automat de către hard disk și tu nu trebuie să-ți faci griji decât de modul în care îl vei umple.

Pentru interacțiunea cu computerul, un port USB Type-C promite să-ți ofere rata generoasă de transfer menționată mai sus. Încercând să fie însă compatibil și cu sistemele mai vechi, pe lângă USB 3.1 Gen 1, posesorii de sisteme cu USB 3.0 sau USB 2.0 au de asemenea motive să investească în acest HDD. Ca un bonus, hard disk-ul extern funcționează și ca un hub USB pentru facilitarea accesului la alte hard disk-uri externe sau diverse periferice.

My Book Duo poate fi achiziționat în capacități ce variază de la 4TB până la 20TB cu prețuri de la 250 de euro până la 750 de euro. Nu lipsește din ecuație posibilitatea protejării datelor prin parolă sau criptarea lor hardware prin AES. Fiecare astfel de hard disk este oferi cu o garanție de trei ani.