Xiaomi Mi5 overclocked poate fi cumpărat și ar putea fi cel mai rapid Android

Xiaomi Mi5 overclocked poate fi cumpărat și ar putea fi cel mai rapid Android

O nouă versiune de Xiaomi Mi5 overclocked, ce a început să circule pe internet, ar putea fi cel mai rapid smartphone cu Android.

Xiaomi Mi5 era oricum un smartphone foarte atrăgător, cu specificații high end, dar un comerciant din China a început să comercializeze o versiune mult mai performantă a aparatului. Deși la prima vedere pare a fi o variantă overclocked, aceasta ar putea fi creată de Xiaomi cu un anumit public țintă. De exemplu, au început deja să se vehiculeze numele Xiaomi Mi5 Extreme sau Xiaomi Mi5 Gamer.

Cei de la GSMArena au fost primii care au depistat telefonul, iar diferențele față de versiunea standard a aparatului în materie de performanță sunt semnificative. În principiu, versiunea standard de Xiaomi Mi5 este construită în jurul unui Qualcomm Snapdragon 820 tactat la 1,8GHz, cu un GPU Adreno 530 la 510Mhz și 3GB RAM tactați la 1333 MHz.

Versiunea Extreme a aceluiași telefon include toate frecvențele de mai sus mărite. Procesorul, de exemplu, este tactat la 2,15 GHz, GPU-ul Adreno 530 este tactat la 624MHz, iar memoria RAM sare până la 1866 MHz. Trecând peste faptul că aceste valori sunt niște premiere absolute, chiar și pentru cei care au urmărit majoritatea smartphone-urilor lansate cu Snapdragon 820, partea cea mai interesantă a ecuației este prețul.

În contextul în care un Galaxy Note 7 cu o putere de procesare mai slabă decât atât costă aproximativ 900 de dolari și explodează, ți-e mai mare dragul să investești într-un Xiaomi Mi5 overclocked la jumătate din această valoare.

Comerciantul în cauză este Gearbest.com, un magazin online chinezesc care face livrări și în România și care, la această oră, comercializează nu mai puțin de 8 variante de Xiaomi Mi5, cea mai ieftină fiind 367 dolari.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo
Etichete: