07 sept. 2016 | 12:10

Xiaomi începe dominația globală cu un TV box performant

ACTUALITATE
Xiaomi începe dominația globală cu un TV box performant

Telefoanele Xiaomi sunt unele dintre cele mai populare la nivel global, deși pe canale oficiale, cu foarte mici excepții, nu se vând în afara Chinei. Din fericire, compania asiatică începe să cocheteze serios cu occidentul.

Într-o mutare foarte interesantă pentru compania chineză, Xiaomi a decis să încerce marea cu degetul folosind un TV Box. Se pare că va începe livrarea unei noi cutiuțe minune atât în Europa cât și în Statele Unite de luna viitoare. Este vorba despre un player standalone cu Android TV ce a fost detaliat de către oficialii Xiaomi la Google I/O, în urmă cu câteva luni.

La momentul respectiv însă, cutia cu un design atrăgător nu avea o dată de lansare sau un preț oficial. Toate aceste detalii au fost lămurite acum și se pare că avem toate motivele să ne entuziasmăm, având în vedere că vorbim de doar 100 de dolari. Aceasta este doar cea mai recentă dovadă a faptului că Xiaomi se află unde este astăzi datorită unei politici de prețuri agresive și a unor rapoarte preț/performanță foarte bine puse la punct.

Cum era de așteptat, mai multe publicații de profil s-au grăbit să celebreze lansarea TV Box-ului în SUA, deoarece este primul produs mainstream al chinezilor ce va depăși granița pe canale oficiale. Evenimentul se va produce în luna octombrie a acestui an.

În privința specificațiilor, pe lângă faptul că va rula cea mai recentă versiune de Android TV, player-ul standalone face o treabă foarte bună în a rula conținut 4K la o viteză de până la 60 de cadre pe secundă cu o coloană sonoră Dolby Digital Plus. Partea de procesare a ecuației include un procesor ARM quad core, cu 2GB RAM și o memorie internă de 8GB. Pentru că divertismentul pe Android TV include și jocuri, nu doar conținut multimedia, vă veți bucura să aflați că telecomanda cu accelerometru, compas și suport pentru comenzi vocale, poate fi folosită și ca un controller.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele