Când va avea loc WWDC 2016, cea mai importantă conferință Apple

Când va avea loc WWDC 2016, cea mai importantă conferință Apple

Pasionații de produse și servicii Apple așteaptă cu interes, în fiecare an, conferința Worldwide Developers Conference, iar gigantul din Cupertino tocmai a anunțat data exactă pentru WWDC 2016.

După lansarea de acum câteva luni a noului iPhone SE, nu mai există nici un dubiu în legătură cu faptul că Apple are dificultăți majore în a păstra un secret. Până și perioada exactă în care se va desfășura WWDC 2016 a fost subiectul unor speculații ce s-au dovedit a fi adevărate. În luna ianuarie a acestui an au început să apară informații online cum că în perioada 13 – 17 iunie 2016 va avea loc Worldwide Developers Conference. Totul a pornit de la o rezervare în acea perioadă a Moscone Center, o locație ce a fost folosită și în anii trecuți de către compania americană. Faptul că Apple obișnuiește să țină acest eveniment în mijlocul anului a alimentat și mai mult respectivul zvon.

,,WWDC 2016 va fi un eveniment foarte important pentru dezvoltatorii care programează în Swift și care construiesc aplicații și produse pentru iOS, OS X, watchOS și tvOS. Abia așteptăm să ni se alăture toată lumea în San Francisco prin intermediul unui stream live.” Acum, printr-un comunicat oficial al Apple, Phillip Schiller, unul dintre directorii companiei a confirmat perioada în care va avea loc WWDC 2016.

În altă ordinde de idei, președintele pentru marketing global al Apple nu a oferit vreun detaliu legat de noutățile la care ne putem aștepta în perioada 13 – 17 iunie, dar în anii trecuți, acest eveniment s-a axat pe noutăți din domeniul software. Asta înseamnă că ar trebui să aflăm toate detaliile despre iOS 10, următoarea versiune majoră a sistemului de operare creat de Apple pentru mobile, cât și despre OS X. Sunt șanse mari ca SO-ul companiei pentru desktop-uri și notebook-uri să fie redenumit MacOS, dar nu se știe sigur.

Există și posibilitatea lansării unor MacBook-uri ultra subțiri, dar cum am zis și în trecut, WWDC-ul aproape de fiecare dată a fost doar despre software.

Citește și: