Microsoft nu te mai obligă să faci update la Windows 10

Microsoft nu te mai obligă să faci update la Windows 10

Microsoft a încercat prin diverse metode să ne convingă să facem update la Windows 10, dar situația se schimbă, în bine, de acum.

În primul an după lansarea Windows 10, acesta a fost oferit gratuit de către Microsoft celor ce aveau Windows 7 sau 8 instalat deja pe calculator. Microsoft a introdus update-ul ”Get Windows 10” pentru utilizatorii eligibili, dar între timp compania a încercat chiar să forțeze utilizatorii să facă acest pas, prin diverse metode.

Aplicația ”Get Windows 10” dispare însă, de pe sistemele utilizatorilor de Windows 7 și 8. Patch-ul KB3184143 lansat recent de Microsoft are ca scop eliminarea acestui mesaj din Windows.

În principiu, programul Get Windows 10 a avut destul de mult succes, având în vedere că peste 350 de milioane de calculatoare rulează cel mai nou sistem de operare de la Microsoft. Cu toate acestea, modul în care upgrade-ul s-a făcut nu a fost chiar cel mai potrivit, din punct de vedere etic.

Pe măsură ce timpul a trecut și ne-am apropiat de 29 iulie 2016, ultima zi în care upgrade-ul gratuit era posibil, reclamele au devenit practic înșelătoare. Puteai avea surpriza ca, după ce apeși ”X” pentru a închide fereastra de upgrade, acesta să pornească oricum. Astfel, între cei 350 de milioane de utilizatori de Windows 10 se găsesc și mulți ce au fost păcăliți de astfel de tactici.

Noul patch de la Microsoft nu va șterge cu buretele imaginea negativă pe care compania și-a creat-o folosind aceste tactici de upgrade foarte agresive. Mulți utilizatori s-au plâns că doreau doar mai mult timp în care să se gândească dacă vor să facă update-ul, iar Microsoft le-a făcut o ”surpriză”:

Dacă sunteți totuși interesați să mai beneficiați de ofertă, ar fi bine să vă grăbiți. Momentan, Windows 10 încă poate fi activat cu licențe de Windows 7 și 8.1. Sunt șanse mari ca în scurt timp, după ce Get Windows 10, dar și reclamele au dispărut, upgrade-ul gratuit să nu mai fie posibil.

 

Citește și: