Windows 10 Mobile Anniversary Update este acum disponibil

Windows 10 Mobile Anniversary Update este acum disponibil
09:25 18.08.2016

După ce am dezbătut în lung și în lat actualizarea importantă lansată acum câteva săptămâni pentru Windows 10, a sosit momentul să anunțăm disponibilitatea Windows 10 Mobile Anniversary Update.

Începând cu data de 2 august, foarte mulți utilizatori de Windows 10 s-au trezit cu o versiune de Windows semnificativ modificată. Motivul din spate avea legătură cu disponibilitatea și instalarea automată a Windows 10 Anniversary Update. Această actualizarea importantă, care ține loc de vechile service pack-uri, pe lângă soluții la vulnerabilități și la problemele de performanță, introducea o serie de funcții noi și schimbări de interfață.

Având în vedere că există și Windows 10 Mobile, era inevitabilă lansarea unei actualizări similare pentru smartphone-urile care rulează cea mai recentă versiune de Windows. Aceasta din urmă poartă numele de Windows 10 Mobile Anniversary Update și, chiar dacă nu este atât de importantă în materie de schimbări implementate, există câteva particularităț care nu trebuie neglijate. De exemplu, pentru prima oară, a fost introdus suportul pentru senzori de amprentă. Astfel, dacă vreun producător este suficient de curajos încât să mai lanseze telefoane cu Windows Phone, chiar dacă nu se vând aproape deloc, va putea implementat un cititor de amprente ca metodă de deblocare. Lista modificărilor mai include o nouă scurtătură pentru acces rapid la camera foto a telefonului, noi controale pentru redarea de conținut multimedia pe ecranul de blocare al dispozitivului și o aplicație Skype universală îmbunătățită.

Cum se întâmplă și în cazul actualizărilor la Android, acest update va ajunge în primul rând la persoanele cu dispozitive deblocate, ce nu sunt codate pe vreo rețea. Câteva zile sau săptămâni mai târziu, se vor putea bucura de același beneficiu și cei cu gadgeturi achiziționate de la operatorii de telefonie. Eventual, dacă nu mai aveți răbdare, puteți intra pe smartphone în Settings la secțiunea Phone Update și să atingeți la fiecare câteva zile butonul Check for update.

Sursa: Ubergizmo
loading...