Cum câștigi 20GB de spațiu după update-ul aniversar la Windows 10

Cum câștigi 20GB de spațiu după update-ul aniversar la Windows 10

Dacă tot ai instalat actualizarea mult așteptată în urmă cu câteva zile, ar fi bine să știi cum câștigi 20GB de spațiu după update-ul aniversar la Windows 10.

Cei de la Microsoft sunt foarte generoși când vine vorba de risipit spațiu liber în Windows 10, chiar și după ce au făcut progrese importante din acest punct de vedere odată cu lansarea Windows 8. Fără acele eforturi, de altfel, ar fi fost imposibil să vezi în comerț tablete cu cu 32Gb de spațiu care rulează o versiune completă de Windows.

Din păcate, există câteva circumstanțe în care, fără să vă dați seama, o cantitate importantă din spațiul vostru liber de pe hard disk s-a eliberat. De această dată este provocată de Windows 10 Anniversary Update, actualizarea lansată către toți internauții în urmă cu câteva zile cu un amalgam de beneficii pe care le-am detaliat într-un material separat. 

În cazul în care aveți un sistem cu o cantitate semnificativă de spațiu, astfel de particularități s-ar putea să treacă neobservate. Utilizatorii unui SSD de capacitate mică se frustrează deseori în astfel de circumstanțe și nu știu ce să mai șteargă pentru a-și putea folosi sistemul în condiții optime.

Care este de fapt problema și cum câștigi 20GB spațiu după Windows 10 Anniversary Update?

Fiecare update major pentru Windows 10, în timpul instalării, generează un backup al întregii voastre instalării de Windows, care, în funcție de caz, poate avea între 10 și 20Gb. După cum se poate vedea în captura de mai sus, eu am avut 20GB sacrificați. În teorie, respectivul backup ar trebui să fie șters automat după 10 zile, timp în care, aveți timp suficient pentru aă vă lămuri dacă vreți sau nu să reveniți la versiunea anterioară de Windows.

Dacă acest lucru nu se întâmplă automat sau aveți nevoie de spațiul pierdut înaintea celor 10 zile, folosiți Disk Cleanup. Faceți click pe start și scrieți Cleanup. Accesați primul rezultat. Alegeți partiția voastră de sistem și apăsați pe Analyze. În câteva secunde, în noua fereastră ce va apărea pe ecran, optați pentru Clean Up System Files. Bifați Previous Windows Installation(s) și confirmați începerea operațiunii cu un click pe Ok.

Citește și: