Windows 10 este al doilea cel mai popular sistem de operare

Windows 10 este al doilea cel mai popular sistem de operare

Windows 10 a devenit de curând al doilea cel mai popular sistem de operare.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, vă spuneam că Windows 10,deși a crescut extrem de mult în popularitate în ultimele luni, nu ar fi nici pe departea cel mai folosit sistem de operare de pe piață. La acea dată, Windows 7 avea o cotă de piață de 55,68%. În ciuda creșterii în popularitate a Windows 10, se estima cî versiunea 7 va rămâne, fără îndoială, rege încă o perioadă bună.

Ciudat era că Windows XP încheiase anul cu o cotă de 10,93%, spre dezamăgirea Microsoft care spera, cu siguranță, că oamenii vor renunța la sistemul învechit. Cota de piață a Windows 10 la final de 2015, însă,  a fost de doar 9,96 procente. Multe s-au schimbat în bine pentru compania din Redmond în ultimele luni, iar Windows 10 a devenit între timp al doilea cel mai folosit sistem de operare, după Windows 7. Numărul de PC-uri care îl folosesc pe acesta din urmă a scăzut până 52,47%  în ultimul timp, în timp ce cota lui Windows 10 a ajuns până la 11,42%.

Astfel, Windows 10 este acum mai folosit decât Windows XP, care a ajuns la 11,42%, și Windows 8.1, care nu deține acum decât 10,4% din piață. Conform Business Insider, dacă luăm în considerare faptul că în lune se găsesc aproximativ 1,5 miliarde de PC-uri, asta ar însemna că Windows 10 este folosit pe 180 de milioane de calculatoare. După calculele celor de la Microsoft, Windows 10 ar fi folosit de aproximativ 200 de milioane de oameni, pe mai multe platforme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: