Windows 10 e popular, dar nu e nici pe departe cel mai folosit sistem de operare

Windows 10 e popular, dar nu e  nici pe departe cel mai folosit sistem de operare

2015 a fost un an bun pentru Microsoft. Windows 10, cea mai nouă versiune a sistemului de operare, a primit cuvinte de laudă atât de la presa de specialitate, cât și de la utilizatori. Dar, în ciuda faptului că a fost distribuită gratuit, nu a ajuns pe un număr impresionant de PC-uri. 

Cota de piață a Windows 10 la final de 2015 a fost de 9,96 procente. Din păcate, la cinci luni după lansare, sistemul Microsoft nu a reușit să ajungă nici măcar pe 10% din computere.

Windows 10 a fost instalat pe 75 de milioane de PC-uri în primele patru săptămâni și a depășit 110 milioane de instalări după 10 săptămâni. Cu toate că nu există date oficiale mai recente, Microsoft speră ca sistemul să ajungă pe un miliard de dispozitive (PC-uri, tablete, telefoane console) în doi sau trei ani.

Pentru a grăbi adoptarea versiunii 10, utilizatorii de Windows 7 și Windows 8 sunt stresați cu notificări care îi anunță să actualizeze gratuit, cât încă mai au ocazia să o facă.

Cel mai popular sistem de operare rămâne, la momentul actual, Windows 7, care are o cotă de piață de 55,68%. În ciuda creșterii în popularitate a Windows 10, versiunea 7 va rămâne, fără îndoială, rege încă o perioadă bună.

Ciudat este că Windows XP încheie anul cu o cotă de 10,93%, spre dezamăgirea Microsoft care spera, cu siguranță, că oamenii vor renunța la sistemul învechit.

În total, Windows a scăzut cu 0,07 procente, la 91,32%, în decembrie. De câștigat au avut sistemele de operare Mac OS X și Linux care au crescut cu 0,03, respectiv 0,04%, la 7,02%, respectiv 1,66%.

Datele vin de la Net Applications, un serviciu care folosește informații de la 160 milioane de vizitatori unici lunar, monitorizând peste 40.000 de site-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: