Creatorii Google Chrome sperie utilizatorii de Windows XP și Vista

Creatorii Google Chrome sperie utilizatorii de Windows XP și Vista

Dacă refuzați cu îndărjire să renunțați la Windows XP sau Windows Vista, în curând nu veți mai beneficia de actualizări la Google Chrome.

Au trecut câțiva ani deja de când cei de la Microsoft au încetat oferirea de suport pentru sistemele de operare Windows XP și Windows Vista. Respectivul gest se traduce prin lipsa lansării de actualizări regulate pentru acele sisteme de operare, indiferent dacă este vorba de update-uri de securitate foarte importante sau de funcții noi. În contextul în care numărul de internauți care folosesc în continuare Windows XP este foarte mare, respectiva veste nu a fost primită cu brațele deschise.

Din păcate, aceeași atitudine vine acum din partea celor de la Google. Oficialii gigantului din Mountain View au anunțat că începând cu luna aprilie 2016, nu vor mai fi lansate actualizări pentru versiunea de Chrome dedicată vechilor sisteme Microsoft Windows XP și Vista. Browserul Google va continua să funcționeze pe acele platforme, dar în cazul descoperirii unor vulnerabilități, update-urile menite să le remedieze vor fi disponibile doar pentru utilizatorii de Windows 7, Windows 8/8.1 și Windows 10.

Cu alte cuvinte, securitatea sistemelor voastre vă va fi pereclitată, mai mult decât era oricum pentru că foloseați sisteme de operare atât de vechi. Vestea este una foarte durereoasă pentru cei care credeau că vor fi în siguranță mulți ani de acum înainte, atâta timp cât nu folosesc Internet Explorer pe respectivele PC-uri.

Dacă sunteți utilizatori de Mac și credeați că sunteți privilegiați, vă înșelați amarnic. Același tratament agresiv este oferit și celor care folosesc sisteme cu Mac OS X 10.6, 10.7 sau 10.8. ,,Astfel de platforme vechi nu au update-uri critice de securitate și au un potențial mult mai mare de a fi infectate cu viruși și malware.” Mark Pawlinger, director-ul diviziei Google responsabile de Chrome a explicat decizia, argumentând că oricum acele sisteme de operare trebuie evitate pentru că vă pun securitatea datelor în pericol.

Citește și: