Windows 10 Creators Update se lansează gratuit la începutul lui 2017

Pe lângă anunțuri legate de Surface Book i7 și Surface Studio PC, Microsoft a anunțat în cadrul conferinței de ieri de la New York următoarea versiune de Windows. Intitulată Windows 10 Creators Update, aceasta va fi dedicată în principal creatorilor de conținut.

Similar cu eforturile celor de la Apple de foarte mulți ani, Microsoft a luat foarte în serios sarcina de a dezvolta simultan echipamente hardware și soluții software care să profite la maxim de acel hardware. În contextul în care atât Surface Book i7, cât și noul all-in-one Surface Studio PC sunt niște unelte pentru productivitate menite să atragă fanii MacBook-urilor și iMac-urilor din curtea Apple, singurul lucru care mai lipsea era o nouă versiune de Windows.

Continuând rețeta începută în urmă cu mai bine de un an, Microsoft a anunțat Windows 10 Creators Update și a promis că acesta va fi un upgrade gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10. Menit să ajungă la utilizatori în prima parte a lui 2017, acesta va fi disponibil de săptămâna viitoare într-o variantă beta tuturor celor înscriși în programul Insider Preview.

Pe lângă mici detalii de securitate și funcții noi, Windows 10 Creators Update va include o nouă versiune de Paint ideală pentru generat conținut 3D și suport pentru scanat obiecte 3D în lumea reală, pentru ca ulterior să fie finisate în noul program. Partea efectivă de captură se va face printr-un nou utilitar intitulat Creator 3D, ce va facilita atât migrarea obiectelor reale în format 3D digital, cât și imprimarea lor folosind o varietate foarte mare de imprimante 3D.

Amatorii de gaming pe Windows, vor avea acum o nouă soluție de streaming live ce va fi inclusă direct în sistemul de operare. Aceasta va face parte din pachetul de soluții Xbox și va fi suficient să apăsați simultan pe Windows + G pentru iniția o sesiune de broadcasting. Xbox Live se ocupa de notificarea prietenilor voștri virtuali că tocmai ați început să transmiteți conținut online.

Partajarea de conținut va fi fundamentală în noul Windows 10 Creators Update, iar noul meniu charm va reține persoanele cu care interacționați cel mai des online. Pornind de la această informație, vă va recomanda acele persoane ca fiind primele opțiuni de destinatari pentru noile voastre creații.

Windows Defender, soluția de securitate integrată în sistemele de operare Microsoft va avea o interfață reinventată în noua variantă de Windows, una care ar trebui să faciliteze interacțiunea prin intermediul panourilor sensibile la atingere.

Alexandru Puiu
15:08 27.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video