Fără mâini: Voice Access duce comenzile vocale pe Android la un nou nivel

Fără mâini: Voice Access duce comenzile vocale pe Android la un nou nivel

Aflat momentan în beta, noul Google Voice Access permite doritorilor să interacționeze cu telefonul din dotare aproape exclusiv cu comenzi vocale.

Ideea de asistent virtual pe mobil, menit să răspundă la întrebări dintr-o varietate foarte mare de domenii și să execute anumite sarcini simpliste, nu este deloc nouă. Avem Cortana pe Windows Phone, Siri pe iPhone și Google Now pe Android. În timp însă ce acele sisteme devin din ce în ce mai eficiente și inteligente, Google lucrează intens la o nouă funcție dedicată persoanelor cu handicap motor ce implică comenzi vocale.

Diferența majoră dintre Google Now și Google Voice Access este că, acesta din urmă facilitează interacțiunea cu meniul telefonului, în loc să răspundă la întrebări. Dintr-un punct de vedere, se poate spune că Voice Access generează doar feedback vizual, nu și vocal. Ca urmare, dacă v-ați dorit vreodată să strigați la smartphone pentru că nu funcționa foarte bine un buton, nu doar că o puteți face, dar respectivul strigăt s-ar putea să fie perceput ca o comandă care să elimine complet necesitate apăsării de butoane. Go Home, Scroll down sau Open Chrome sunt doar câteva exemple de comenzi prezente în versiunea beta de Voice Access. Lista este mult mai mare decât atât și se îmbunătățește în permanență. Pentru un nivel sporit de accesibilitate și pentru a evita problemele de pronunție, puteți rula aplicații și folosind numere. Pe acest sistem, este suficient să spuneți Open Three și imediat veți vedea afișată pe ecran aplicația a treia de pe primul rând.

Din păcate, pentru că Voice Access se află momentan în beta, nu știe să preia comenzi decât în engleză, dar suntem siguri că, în următoarele luni, când funcția va ajunge pe Android la noi toți, va funcționa și în română. Merită reținut că nu vă puteți înscrie manual în acest program beta al Google, ci trebuie să fiți selectați. Mai multe detalii despre noul program Voice Access puteți găsi pe blogul companiei.

Citește și: