Vivo Xplay 5, telefonul cu 6GB RAM s-a lansat oficial

Vivo Xplay 5, telefonul cu 6GB RAM s-a lansat oficial

Cel mai puternic smartphone din acest început de an s-ar putea să nu vină de la LG sau Samsung, ci de la Vivo prin intermediul Vivo Xplay 5.

Într-o perioadă în care majoritatea producătorilor importanți din piață s-au străduit să ne impresioneze cu niște creați tehnologice remarcabile din domeniul telefoanelor mobile, un gigant asiatic mai puțin cunoscut în occident încearcă să vină în față cu un dispozitiv remarcabil.

Rezultatul unei îndelungate serii de speculații, noul Vivo Xplay 5 tocmai a fost anunțat oficial și nu se distanțează sub nici o formă de specificațiile vehiculate în ultimele săptămâni.

Vivo Xplay 5 este un gadget la superlativ cu specificații peste medie și câteva premiere importante care s-ar putea să stârnească invidia concurenților. Utilitatea reală a unor astfel de detalii este mai puțin relevantă, în momentul în care te poți lăuda că ai creat primul smartphone din lume cu 6GB LPDDRAM4.

Se pare că perioada în care producătorii se luptau în megapixeli a apus, iar acum aceleași companii concurează pentru titlul de lider prin performanță brută. Cu un design ce combină toate părțile bune din iPhone, vizibile pe spatele aparatului și din Galaxy S6 Edge, vizibile pe partea din față, Vivo Xplay 5 arată impozant. Această particularitatea se datorează parțial și ecranului de 5,43 inci de tip Super AMOLED cu rezoluție nativă QHD. Disponibil în două versiuni care arată identic, DualSIM-ul Xplay 5 poate fi achiziționat fie într-o variantă cu Snapdragon 820, 6GB RAM și 128GB memorie internă, fie într-o iterație cu Snapdragon 652, 4GB RAM și 128GB memorie internă. O altă diferență între modele ține de performanța audio, deoarece versiune premium folosește două DAC-uri ES9028 Sabre Mobile și trei amplificatoare OPA1612, în timp ce modelul mai ieftin se rezumă la o combinație între CS4398 și AD45257.

Partea de captură este identică în ambele cazuri și este construită în jurul unei camere principale de 16 megapixeli cu f/2.0, autofocus, dual-ton bliț și un senzor Sony IMX298. Camera frontală este de 8 megapixeli cu f/2.4. Bateria este de 3600 mAh. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1, mascat de interfața proprietară a celor de la Vivo. Prețul pentru varianta ieftină este de 565 de dolari, în timp ce versiune mai scumpă va fi probabil cu 50 de dolari mai scumpă.

Citește și: