01 apr. 2016 | 18:00

Vivo X6S și X6S Plus sunt două telefoane foarte arătoase

ACTUALITATE
Vivo X6S și X6S Plus sunt două telefoane foarte arătoase

După ce în urmă cu aproximativ un an a stabilit recorduri pentru cel mai subțire smartphone, compania chinezească a anunțat noile Vivo X6S și Vivo X6S Plus.

Dacă în urmă cu câțiva ani era o sursă de stres asocierea de cuvinte Made în China, acum începe să fie exact invers. Tot mai mulți producători asiatici reușesc să vină pe piață cu terminale ce pot trezi invidia fiecărui posesor de iPhone sau Galaxy S. Singura problemă este că nu va fi foarte ușor să le achiziționați din România, de cele mai multe ori, dar există soluții și pentru asta. Revenind la lansarea de azi, noile Vivo X6S și Vivo X6S Plus reprezintă exemplele perfecte de telefoane după care prietenii voștri vor întoarce ochii.

La finele anului trecut, Vivo a lansat două smartphone-uri atractive, Vivo X6 și Vivo X6 Plus. Doar patru luni mai târziu, avem parte de urmașii acelor gadgeturi sub forma Vivo X6S și Vivo X6S Plus. Acestea din urmă sunt destul de similare estetic cu modelele lansate anul trecut, dar interiorul a beneficiat de un update semnificativ.

Vivo X6S și Vivo X6S Plus sunt foarte similare în ceea ce privește configurația hardware, excepția reflectată în denumire fiind dată de diferența de diagonală. Ambele folosesc panouri Full HD Super AMOLED, dar X6S se rezumă la 5,2 inci, în timp ce varianta Plus are 5,7 inci. Deși trebuie testate astfel  de afirmații în practică, nu doar în teorie, având în vedere prezența unui DAC AKM4375 pe 32 biți în Vivo X6S și a unui DAC ES9028 cu un procesor de sunet YAMAHA YSS-205X în X6S, ar trebui să se audă spectaculos amânouă.

Partea de procesare în ambele cazuri este dată de un Qualcomm Snapdragon 652 octa-core cu 4 nucle Cortex A72 și alte patru Cortex A53 ajutate de un GPU Adreno 520 și 4GB RAM. Spațiul de stocare este de 32 sau 64GB, în funcție de bugetul pe care alegeți să-l investiți. Prețurile oficiale momentan nu au fost comunicate.

vivo-X6S plus-colors

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele