Vânzările Samsung scad pe una dintre cele mai importante piețe

Vânzările Samsung scad pe una dintre cele mai importante piețe

Cei de la Samsung o duc din ce în ce mai rău pe piața din China, unde acum nici nu se mai află în top celor mai mari 5 producători de smartphone-uri.

În ultimii ani, din cauza companiilor chinezești din ce în ce mai competitive, Samsung a avut probleme mari pe cea mai mare piață a lumii. Producătorul coreean nu a ascuns acest lucru, oficiali din cadrul companiei susținând că telefoanele sale low-end și mid-range nu se mai vând la fel de bine ca înainte. Acum, dacă este să dăm crezare unui studiu efectuat de compania Strategy Analytics, Samsung ar fi primit o nouă lovitură grea în China.

După cum scriu cei de la Sammobile, cota de piață a coreenilor ar fi scăzut atât de mult în ultima perioadă, încât aceștia nu se mai regăsesc printre primii cinci producători de smartphone-uri din China. Huawei ocupă în continuare primul loc, cu o cotă de piață de 15,2%, după ce a detronat în urmă cu mai multă vreme Xiaomi, aceasta din urmă având acum o cotă de 14,8%. Locul 3 este ocupat chiar de către Apple, compania din Cupertino deținând în acest moment 13,1% din piața din China. Locurile 4 și 5 le aparțin celor de la Vivo și Oppo.

În aceste condiții, Apple rămâne singurul producător din afara Chinei situat în top 5. Pentru Samsung, situația este una extrem de dificilă, având în vedere că în 2014 ocupa primul loc în China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: