Vânzările de iPhone 7 sunt slabe, chiar dacă stocurile s-au epuizat

Vânzările de iPhone 7 sunt slabe, chiar dacă stocurile s-au epuizat

Lansarea iPhone 7 a fost însoțită, ca de fiecare dată, de stocuri limitate. Acestea se pare că au fost gândite însă pentru a crea impresia de disponibilitate redusă și interes crescut. 

La câteva săptămâni după ce iPhone 7 a ajuns în magazine, analiștii de vânzări s-au aruncat la câteva afirmații foarte curajoase legate de motivele pentru care este foarte dificil să achiziționezi un exemplar, mai ales dacă te orientezi către finisajele negru mat și negru lucios. Totul a pornit de la un gest al celor de la Apple, precedat de vânzările în scădere de iPhone anunțate în ultimul trimestru fiscal. Pentru prima oară în istoria companiei, Apple nu s-a mai lăudat la scurt timp după inițierea comercializării unui nou iPhone cu vânzările spectaculoase înregistrate în primul weekend.

Cu toții știm că iPhone-urile nu se mai vând ca pe vremuri din cauza unei combinații de factori. În primul rând, piața de smartphone-uri tinde să devină din ce în ce mai aglomerată. În al doilea rând, mai ales când vine vorba de iPhone-uri, proprietarii de iPhone 6 sau iPhone 6S sunt atât de mulțumiți de vechile aparate încât nu simt nevoia să investească într-un upgrade. Nici faptul că cei de la Apple au refuzat să introducă schimbări importante de design în iPhone 7 nu le-a ajutat cazul.

Cum ziceam și în introducere, Apple nu a publicat cifre oficiale legat de vânzările iPhone 7 din primele zile, dar mai mulți analiști s-au aruncat la niște cifre îngrijorătoare. Acestea au fost alimentate de mai multe surse de încredere și un lucru se pare că este sigur. În primul weekend de disponibilitate, iPhone 7 s-a vândut cu 25% mai slab în comparație cu performanța înregistrată de iPhone 6S în aceeași perioadă a anului trecut. Din câte se pare, până și furnizori de componente au primit comenzi pentur 50 de milioane de iPhone-uri în cel de-al treilea trimestru al acestui an, o comandă urmată de 45 de milioane de unități în la patrulea trimestru.

Rămâne să așteptăm publicarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru fiscal de către Apple pentru a vedea dacă aceste valori detaliate mai sus sunt sau nu confirmate.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo