Au fost arestați pentru că au încercat să cumpere iPhone 7 din aeroport

Au fost arestați pentru că au încercat să cumpere iPhone 7 din aeroport

Doi singaporezi au mari șanse să fie condamnați la câțiva ani de închisoare după ce au cumpărat un iPhone 7 din aeroport-ul din Changi din Singapore.

Ca în fiecare an, stocurile de iPhone nu sunt suficiente  la scurt timp după lansare. Din acest motiv, foarte mulți apelează la diverse artificii pentru a pune mâna pe un exemplar. Unii sunt dispuși chiar și la ilegalități, în speranța că vor face speculă cu noul lor aparat. Nu toate tentativele sunt însă încununate de succes, după cum au observat doi singaporezi ce au fost arestați în urmă cu câteva zile.

Cei doi indivizi au pus în practică un scenariu destul de ciudat, în momentul în care și-au achiziționat două bilete de avion doar pentru a intra în aeroportul Changi din Singapore cu scopul de a cumpărat un iPhone 7 din Duty Free. În nici un moment nu au avut intenția de se urca în avion și de a părăsi țara. Deși au reușit să pună mâna pe telefon, gestul lor este cât se poate de ilegal.

În Singapore și probabil în multe alte țări, este ilegal să cumperi bilete de avion, să treci de check in și vamă, doar pentru a intra în zona de cumpărături, fără să părăsești țara. Din acest motiv, nu a trecut mult timp după sesiunea de shopping până au fost luați în colimator de polițiști. La scurt timp după, au fost arestați pe motivul încălcării legii Zonelor și Spațiilor Protejate din Singapore. De asemenea, au fost amendați cu aproximativ 735 de dolari și, dacă vor fi condamnați, riscă până la 2 ani de închisoare.

Printr-un avertisment pe Facebook, poliția din Singapore a încercat să descurajeze alte tentative similare, deoarece s-ar putea încheia în închisoare. Scuza celor doi arestați deja a fost că nu există un magazin Apple în Singapore, iar exemplarele care au ajuns la terți, pe canale mai mult sau mai puțin oficiale, au fost epuizate într-un timp foarte scurt.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo