iPhone 7 vs iPhone 6S: merită, oare, un upgrade?

La scurt timp după lansarea noului smartphone Apple, foarte mulți au fost curioși cât de performant este acesta față de modelul de acum un an. În testul iPhone 7 vs iPhone 6S ilustrat mai sus, primim în sfârșit răspunsul.

În urmă cu aproximativ o săptămână, publicam un test comparativ de performanță realizat între iPhone 7 și Galaxy Note 7. La momentul respectiv, a fost mai mult decât evident că noul telefon Apple nu prea are ce mânca din Note 7.  Aceeași echipă de redactori PhoneBuff au realizat și testul iPhone 7 vs iPhone 6S pe care îl vedem astăzi.

Cea mai mare parte din performanța iPhone 7 este dată de un nou SoC creat in-house de către Apple intitulat A10 Fusion. Acesta este primul quad core folosit de către gigantul din Cupertino într-un telefon și, cel puțin pe hârtie, este un upgrade important față de procesorul folosit anul trecut, în iPhone 6S.

Ideea din spatele unui astfel de test este cât se poate de simplă. Luând în calcul faptul că iPhone 7 și iPhone 6S sunt foarte similare din punct de vedere estetic, e important să știți dacă se justifică la vreun nivel să faceți o investiție semnificativă într-un upgrade. În mod evident, mai există câteva îmbunătățiri importante tehnologice pe care unii le consideră ca fiind suficiente, dar dacă performanța este cel mai important aspect, răspunsul s-ar putea să-l găsiți în acest clip. Practic, este vorba de o comparație între SoC-uri, Apple A9 dual core vs Apple A10 Fusion quad core.

Răspunsul la întrebare este da, se justifică cu siguranță un upgrade. Diferența dintre cele două aparate, deși nu spectaculoasă, este foarte mare. Primul test a fost rulat pe iPhone 7 în doar un minut și 8 secunde, în timp ce unui iPhone 6S i-a luat un minut și 20 de secunde aceeași execuție. Cel de-al doilea test, prin care au fost reapelate aplicațiile din memorie, s-a finalizat pe iPhone 7 într-un minut și 34 de secunde, iar pe iPhone 6S a durat cu 14 secunde mai mult.

O altă concluzie interesantă a testului este că, după rezultatele de mai sus, iPhone 6S reușește să iasă și în fața Galaxy Note 7 cu performanța sa.

07:33 26.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video