Următorul iPhone rezolvă, în sfârșit, problema spațiului de stocare

Următorul iPhone rezolvă, în sfârșit, problema spațiului de stocare

Cei de la Apple sunt singurii de pe piață care mai comercializează telefoane de top cu 16GB, dar respectiva practică va înceta odată cu lansarea iPhone 7.

Într-o perioadă în care companii precum HTC, LG, Samsung și nu numai au început să livreze terminale high-end cu minim 32GB, oficialii gigantului din Cupertino afirmau anul trecut că 16GB sunt suficienți în foarte multe situații. Utilizatorii frustrații de achiziția lor nu sunt însă de aceeași părere și cu siguranță nu sunt de acord cu acest fenomen în contextul unei scăderi radicale a prețurilor la memorie. Mulți au fost de părere că existența unui iPhone de 16GB este doar un mod agresiv prin care Apple ne forțează să investim 100 de euro în plus pentru modelul de 64GB, când 32GB ar putea fi suficienți dacă ar fi prezenți în modelul entry-level.

Din fericire, 2016 ar putea fi anul în care Apple intră în rând cu lumea. Conform unui raport al Wall Street Journal, iPhone 7, sau oricare ar fi numele iPhone-ului lansat în această toamnă, va începe cu o capacitate de stocare de 32GB. ,,Ne așteptăm ca noile iPhone-uri să aibă mai mult spațiu pentru acele fotografii. În loc de 16GB ca punct de start pentru iPhone-urile entry-level, noul punct de start va fi de 32GB, conform unei persoane familiară cu planurile Apple legate de iPhone.

Pentru mulți utilizatori, această decizie vine prea târziu. Gândiți-vă doar la faptul că Apple a început să ofere cel mai ieftin iPhone cu 16GB în 2009, la momentul lansării modelului iPhone 3GS, iar între timp, aplicațiile nu au făcut decât să crească exponențial. Nu mai discutăm de consumul de spațiu al unui clip video, care la rezoluție 4K pe iPhone 6S sau iPhone SE ocupă aproximativ 375MB pe minut. Ca urmare, 16GB devin inutili într-un timp foarte scurt dacă țineți neapărat să imortalizați experiențele din vacanță în format video.

Dacă cel mai ieftin iPhone va avea 32GB, rămâne să vedem dacă vor exista modificări importante și în privința spațiului de stocare al celorlalte modele. S-ar putea să vedem aplicată rețeta de la iPad Pro, care se comercializează cu 32, 128 sau 256GB de spațiu.

Citește și:
Sursa: Engadget