06 iul. 2016 | 11:27

Update-ul la OnePlus 3 a fost oprit: cauzează prea multe probleme

ACTUALITATE
Update-ul la OnePlus 3 a fost oprit: cauzează prea multe probleme

Cei care s-au grăbit să pună mâna pe OnePlus 3, se pare că nu sunt foarte norocoși, având în vedere că primul update pentru respectivul aparat a cauzat mai multe probleme decât a remediat.

În urmă cu aproximativ 24 de ore, detaliam modul în care OnePlus a început distribuirea unei actualizări importante pentru actualul său vârf de gamă. Respectivul update avea multe probleme de rezolvat, începând cu un management defectuos al cantității foarte generoase de memorie RAM și continuând cu o performanță destul de slabă a camerei foto. Din păcate, după ce mai mulți utilizatori au început să se plângă din cauza instabilității telefonului după instalarea actualizării, distribuția acestuia a fost încetată.

Mai mult decât atât, se pare că procesul de update implica și o vulnerabilitate gravă de securitate. ,,Când am verificat ce trafic de rețea se realizează când am verificat dacă există vreun update, am observat că IMEI-ul telefonului meu este trimis în format clar în HTML pentru un motiv necunoscut. Nu cred că este necesar să explic de ce asta e o idee foarte proastă, deoarece înseamnă că oricine se află pe aceeași rețea ca mine poate cu ușurință să-mi intercepteze IMEI-ul.” Această postare a fost făcută în urmă cu câteva zile pe forumul OnePlus. În cazul în care o persoană malițioasă pune mâna pe codul vostru IMEI, vă poate bloca permanent telefonul, îl poate clona și îl poate folosi pentru diverse acțiuni ilegale.

,,Din cauza unor rapoarte de probleme în timpul upgrade-ului, oprim temporar propagarea sa pentru investigații. Vom începe din nou cât mai curând.” Această declarație oficială a fost făcută la scurt timp după începerea propagării update-ului, în contextul în care acesta era planificat să ajungă la cea mai mare parte a utilizatorilor de OnePlus 3 în aproximativ 48 de ore. Momentan nu se cunoaște momentul exact în care veți putea începe din nou să căutați actualizarea cu pricina.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele