OnePlus 3 vine la pachet cu un ecran gălbui, pentru unii

Mai mulți proaspeți posesori de OnePlus 3 au fost dezamăgiți în momentul în care au văzut o tentă gălbuie pe ecranul smartphone-ului lor de top.

După lungi valuri de speculații, în urmă cu câteva săptămâni, cei de la OnePlus au anunțat oficial noul lor gadget high end intitulat OnePlus 3. Cum era de așteptat, acesta este definit printr-un preț mult mai accesibil decât al concurenței și printr-o configurație hardware ce gravitează în jurul unui Snapdragon 820 de la Qualcomm și a unei cantități foarte generoase de memorie RAM – 6GB. Doar din acest punct de vedere, în teste de performanță, ar obține scoruri mai mari decât Galaxy S7 sau LG G5.

Există totuși o problemă cu configurația OnePlus 3 care, pentru unii utilizatori a fost destul de gravă. Aceasta din urmă este legată de calitatea ecranului. În timp ce majoritatea producătorilor importanți din industrie au făcut tranziția la panouri 2K pentru smartphone-uri, cu o rezoluție nativă de 2560 x 1440, OnePlus 3 se rezumă la un ecran Optic OLED Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Directorii companiei au apărat decizia lor în mai multe rânduri, dar se pare că același display mai are o problemă care nu se va rezolva printr-un comunicat de presă.

Mai mulți utilizatori de OnePlus 3 au început să posteze clipuri pe YouTube în care se vede destul de clar faptul că noul telefon, în unele cazuri, afișează imagini cu o tentă galbenă în anumite zone. Este ca și cum cineva ar fi dat cu degetul murdar de grăsime în mijlocul ecranului.

În anii trecuți, am mai văzut situații similare în cazul telefoanelor de la mai mulți producători, inclusiv când a venit vorba de anumite generații de iPhone. În acele cazuri era vorba de lipiciul care nu se uscase foarte bine dintre sticla de protecție și ecranul care afișa imaginea, fiind doar o chestiune de timp până s-a remediat de la sine. Nu știm exact dacă se va întâmpla același lucru și în cazul OnePlus 3, dar putem spera.

Alexandru Puiu
09:26 02.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video