Un smartwatch care face minuni la 50 de dolari: TenFifteen QW09

Un smartwatch care face minuni la 50 de dolari: TenFifteen QW09

Există smartwatch-uri la orice preț, de la câteva sute până la câteva zeci de mii de lei. TenFifteen QW09 este la limita inferioară, deși nu ai crede acest lucru.

Chinezii continuă facă minuni când vine vorba de telefoane ieftine și tablete. Se pare însă că aceeași politică, a unui raport de preț/performanță imbatabil a ajuns să se reflecte și în ceasuri inteligente. În timp ce producători precum Huawei, Apple, Samsung sau Asus lansează noi smartwatch-uri a căror preț de pornire este egal cu 300 de dolari, producători din China mai puțin cunoscuți, intră în competiție pentru ceasuri la 50 de dolari.

Cea mai recentă creație dedicată celor cu un astfel de buget este TenFifteen QW09. Ilustrat în imaginile alăturate, ceasul cu funcție de telefon, sub nici o formă, nu pare ieftin. În contextul în care vorbim de un preț atât de accesibil, aproape că te aștepți să fii dezamăgit în momentul în care îl iei în mână, dar QW09 este excepția de la regulă.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, TenFifteen QW09 este un smartwatch cu abilități de telefon și cu un set foarte stufos de opțiuni de personalizare a experienței de utilizare. Funcționează cu orice cartelă nano SIM și vă oferă posibilitatea navigării pe internet prin 3G, deși s-ar putea să fie destul de dificil un astfel de gest pe ecranul de doar 1,54 inci în diagonală. Preinstalat cu Android 4.4, partea de procesare a noului smarwatch este o combinație între un procesor dual core MTK6572 tactat la 1,2 GHz și 512 RAM. Spațiul de stocare pentru aplicații, fotografii sau muzică este de 4GB.

Are o cameră foto/video de 2 megapixeli, iar prin Bluetooth 4.0 îl puteți conecta la un handsfree sau set de căști wireless pentru a vă bucura de muzica preferată. Pentru amatorii de fitness, include un pedometru și un senzor gravitațional. Dacă vă tentează posibilitatea achiziției, TenFifteen QW09 poate fi achiziționat de pe site-urile chinezesti.tenfifteen-qw09-3g-smartwatch-phone-doc

Citește și: