Samsung Gear S3 vine cu un ecran mult mai mare

Samsung Gear S3 a fost lansat oficial în cadrul evenimentului Unpacked organizat la Berlin, înainte de IFA 2016.

Nu are rost să schimbi foarte mult o rețetă care s-a dovedit de succes în trecut. Acesta a fost mesajul pe care, în mod indirect, ni l-au transmis cei de la Samsung în cadru ultimului eveniment Unpacked, unde au lansat ultimul lor smartwatch: Samsung Gear S3. Noul dispozitiv beneficiază de un ecran mai mare, de componente mai performante și de o conectivitate mai bună, dar, în afară de acestea, nu foarte multe lucruri par a se fi schimbat.

Este posibil să exagerez eu, sau poate Gear S2 a fost un dispozitiv mult prea mic, însă noul Gear S3 pare de-a dreptul uriaș. Ceasul reușește să lase impresia aceasta în ciuda faptului că ecranul are o diagonală doar cu 0,1 inci mai mare decât versiunea precedentă (1,3 inci, în condițiile în care Gear S2 avea 1,2). De asemenea, partea frontală are un diametru cu 0,2 milimetri mai mare.

Toate aceste schimbări le-au permis coreenilor să includă mai multe funcții, pentru a face din Gear S3 un ceas mai atrăgător pentru clienții lor. Acesta va fi disponibil în două versiuni, denumite Frontier și Classic. Aici, Samsung nu a făcut decât să renunțe la numele ”Sport”, pe care l-a înlocuit cu ”Frontier”. Ambele modele vor beneficia de difuzor, GPS și NFC, iar pe lângă acestea, Samsung a inclus și tehnologia MST, care, din punct de vedere teoretic, ar trebui să le permită clienților să efectueze plăți cu ajutorul ceasului în mai multe locații.

Frontier mi se pare versiunea atrăgătoare, aceasta beneficiind, printre altele, și de standardul IP68. Mai mult decât atât, doar Frontier include conectivitate de tip LTE. Din câte se pare, Samsung va lansa în anumite țări și un model Gear S3 Frontier care va accepta cartele SIM. În Germania, de exemplu, acesta nu va fi disponibil.

În ceea ce privește specificațiile, utilizatorii se vor putea baza pe 758MB RAM și pe un procesor de 1GHz. Coreenii nu au uitat nici de software, și au implementat câteva schimbări prin care vor să îmbunătățească Tizen în mod considerabil. Puteți acum să scrieți sau să desenați pe display, să răspundeți la mesaje, iar printr-o singură rotire a coroanei, puteți să răspundeți chiar și la un apel. Iar în cazul în care dețineți un Gear S2, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece veți beneficia de aceste update-uri.

Cât despre disponibilitate și preț, nu avem foarte multe informații până în acest moment. Ceasul funcționează doar cu terminale Android, însă, conform unor informații, coreenii ar putea implementa și compatibilitatea cu terminalele iOS în viitor. Cel mai probabil, însă, Gear S2 va beneficia de aceasta mai întâi.

Citește și: