06 sept. 2016 | 14:42

Cum ar fi putut arăta unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri

ACTUALITATE
Cum ar fi putut arăta unul dintre cele mai elegante smartwatch-uri

Ceasul Moto 360 al celor de la Motorola ar fi putut arăta extrem de diferit.

După cum probabil știți deja, Moto 360 a fost primul primul smartwatch rotund de pe piață, într-o vreme în care giganți precum LG sau Samsung se mulțumeau cu introducerea unor modele pătrate. La momentul lansării, ceasul celor de la Motorola a fost fără îndoială cel mai elegant dispozitiv de acest fel de pe piață, însă, conform publicației Phonearena, el ar fi putut arăta extrem de diferit dacă oficialii companiei nu ar fi schimbat pe parcurs planurile.

Motorola Moto 360 (2)

Din câte se pare, producătorii erau de părere că oamenii își doresc un ceas care să semene din multe puncte de vedere cu telefoanele lor mobile. Din această cauză, erau pregătiți să opteze pentru un terminal cu o formă pătrată. Ulterior, însă, oficialii au decis că este mai bine ca produsul să se diferențieze de cele ale rivalilor prin forma sa și astfel am avut parte de primul smartwatch rotund.

Motorola Moto 360 (3)

De fapt, doar forma carcasei era perfect rotundă, display-ul asemănându-se, mai degrabă, cu o roată spartă. În cazul Moto 360, pe partea inferioară a acestuia nu putea fi afișată nicio imaginea, secțiunea respectivă fiind, în schimb, folosită pentru a adăposti senzori. Cât despre smartwatch-ul pe care îl puteți vedea în imaginile de mai sus, acesta se pare că ar fi beneficiat de un port microUSB pentru reîncărcare.

Motorola Moto 360 are un ecran de 1,56 inci cu o rezoluție de 320×290 pixeli, cea mai importantă componentă și cea cu care vei interacționa cel mai des. Bateria este de 320 mAh și procesorul este un Texas Instruments. Memoria RAM este de 512MB, iar spațiul intern de stocare de 4GB. Folosește Bluetooth 4.0 LE, înregistrează pașii celui care îl poartă și alte activități fizice, are un senzor pentru măsurarea pulsului și e rezistent la apă. Are doar un buton fizic și două microfoane.