Un nou Tesla Model S a luat foc în timpul unui test drive

Un nou Tesla Model S a luat foc în timpul unui test drive
07:27 16.08.2016

Cei de la Tesla s-ar putea să aibă foarte mult de suferit în următoare perioadă dacă vor mai fi implicați în alte scandaluri precum cel de acum câteva zile, în care un Tesla Model S a luat foc.

Abia au trecut câteva săptămâni de când s-a demonstrat că funcția de Autopilot din Model S a fost responsabilă de un nou accident fără victime, iar acum aflăm detalii despre o conjunctură cu un potențial mult mai dramatic. Aceasta se pare că s-a petrecut în văzul lumii, pe parcursul unui test drive ce făcea parte din Electric Road Trip. Respectivul eveniment este o caravană care a trecut prin numeroase orașe europene, dintre care și Biarritz, Franța.

Din păcate, partcipanții la un test drive desfășurat în Biarritz s-au speriat destul de tare în momentul în care mașina pe care au condus-o cu câteva minute mai devreme, tocmai a luat foc. Șocul a fost precedat de un zgomot foarte puternic și o alertă vizuală afișată pe bordul mașinii ce ilustra o problemă de încărcare. În contextul în care mașina se afla pe marginea drumului și nu la o stație de încărcare, este evident că mai multe lucruri au mers prost în acel moment.

Partea bună este că printre persoanele din mașină s-a aflat și un angajat al companiei care, la auzul zgomotului, a forțat șoferul să parcheze, la scurt timp după, atenționând toate persoanele să iasă din mașină. Câteva momente mai târziu, când toți s-au aflat în siguranță, mașina a luat foc.

Ca în fiecare incendiu în care a fost implicată o mașină Tesla, nimic nu s-a mai putut salva din mașina Tesla Model S 90D de către pompierii ajunși la fața locului, având în vedere că toată partea de jos a mașinii este formată dintr-o baterie. Acest eveniment vine la doar câteva luni după ce un alt Tesla Model S a luat foc în Norvegia în timp ce se încărca rapid cu Supercharging. Comunicatul de presă al celor de la Tesla pe marginea incendiului din Franța nu a întârziat să apară, dar nu oferă nici un fel de explicație.

Sursa: Ubergizmo
loading...