18 mart. 2016 | 15:57

Un nou studiu confirmă beneficiile majore ale gamingului pentru copii

ACTUALITATE
Un nou studiu confirmă beneficiile majore ale gamingului pentru copii

Am citit mai mult de un studiu care atestă afectele negative al gamingului asupra dezvoltării emoționale a copiilor. De această dată însă, vorbim de un raport care a descoperit numeroase beneficii ale aceleași activități când vine vorba de copii mici.

Pe lângă faptul că un nou studiu publicat de Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology și preluat de GeekWire, confirmă lipsa de tendințe violente în copiii care se joacă pe PC sau console, în urma aceleeași analize, au fost descoperite beneficii.

În primul rând, a fost desființat mitul legat de gamerii care locuiesc cu păriniții până la 35 de ani, fără loc de muncă sau cu cineva alături. De fapt, analiza preconizează că tentidențele gamerilor sunt diametral opuse față de acele mituri, mai ales în cazul tinerilor cu vârste foarte fragede.

Printre participanții la studiu, s-a observat că gamerii sunt mai buni la școală, la învățătură, sunt semnificativ mai sociabili când vine vorba de oameni noi și, pur și simplu, au o abilitate mai dezvoltată de a crea legături cu alte persoane. Sintetizând, concluzia a fost că jocurile video au un impact pozitiv atât asupra educației, cât și a dezvoltării emoționale. Acest trend a fost mai accentuat în cazul celor care se jucau titluri cu o componentă multiplayer, care te obligă să faci echipă cu alte persoane în îndeplinirea unui scop comun.

În contextul în care majoritatea jocurilor moderne au o componentă multiplayer, se poate spune că toate încurajează apartenența la o echipă și integrarea rapidă într-o colectivitate, abilități foarte prețuite în mediul corporate actual. În plus, sunt multe aspecte ce par să fie derivate din sesiunile extensive de gaming și nu sunt învățate la școală. ,,Jocurile video sunt la ora actuală, mult mai mult decât în ultimele două decenii, o activitate foarte socială pentru majoritatea copiilor, având în vedere că cei mai mulți dintre ei împărtășesc acea experiență cu un prieten. Unele jocuri recompensează în mod explicit cooperare eficientă, asistența și ajutorarea altora.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele