Dacă ești gamer, sunt șanse infime să nu folosești o placă NVIDIA

Dacă ești gamer, sunt șanse infime să nu folosești o placă NVIDIA

Un nou studiu al celor de la Mercury Research confirmă că sunt şanse infime să nu aveţi o placă video NVIDIA, dacă aveţi un desktop pentru gaming.

Dacă nu v-aţi mulţumit cu performanţa oferită de unul dintre IGP-urile Intel şi aţi optat pentru o placă video dedicată, aţi fost nevoiţi să alegeţi între o soluţie NVIDIA sau una AMD. De producţia efectivă a plăcii video se ocupă multe alte companii, dar chipsetul care responsabil de partea de procesare este fie un GeForce, fie un Radeon.

În cazul în care aţi fost curioşi ce plăci video preferă gamerii, iar un sondaj printre prietenii voştri nu v-a mulţumit, cei de la Mercury Research tocmai au publicat cel mai recent set de statistici pe marginea acestui subiect. Rezultatele au fost sintetizate în graficul de mai jos şi, cum se poate observa de la o distanţă foarte mare, NVIDIA a câştigat detaşat competiţia. Pentru a asocia nişte valori numerice victoriei zdrobitoare, gândiţi-vă că 82% dintre internauţi preferă GPU-uri NVIDIA, în timp ce doar 18% s-au orientat către o placă video construită în jurul unui chipset AMD.

Partea cea mai interesantă a studiului este perioada din al doilea trimestru din 2014, atunci a devenit evidentă formarea unei discrepanţe majore între rata de creştere/descreştere înregistrată de cele două companii. În teorie, cam din totdeauna, NVIDIA a fost lider de piaţă la acest capitol, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care şi-a permis să-şi lărgească aria de interese şi în alte domenii, precum producţia de console pentru gaming şi chipseturi pentru mobile. Fanii AMD sunt probabil dezamăgiţi de aceste valori, dar realitate este că plăcile video Radeon nu au mai reuşit de foarte mult timp să integreze seturi de funcţii cu adevărat revoluţionare.

nvidia amd cota de piata

Citește și: