Consolele vor deveni istorie: copiii preferă jocurile de mobil

Consolele vor deveni istorie: copiii preferă jocurile de mobil

Un studiu recent confirmă instrumentul preferat de gaming pentru copii, iar acesta tinde să nu mai fie o consolă, ci mai degrabă un telefon.

Dacă în urmă cu 10 sau 20 de ani vă relaxaţi în faţa unui ecran cu Mario, Tetris, Tekken sau ISS, se pare că noua generaţie nu va mai interacţiona prea mult cu aceste francize. Acest trend a fost confirmat de NPD Group. Gigantul în analiză statistică tocmai a confirmat că 63% dinte copiii între 2 şi 17 ani se joacă jocurile preferate pe telefoane şi tablete. Momentan, valoarea asociată consolelor clasice pentru aceeaşi activitate este de 60%, cu doar trei procente mai mică, dar ritmul cu care interesul pentru console scade este surprinzător de alert. În urmă cu doi ani, era vorba de 67 de procente pentru console.

Media este de 6 ore pe săptămână de gaming pentru copiii car nu-şi pot lua ochii de la jocurile pentru mobile. Gamingul pe PC se află într-o situaţie şi mai jalnică, a scăzut în doar doi ani de la 67% adopţie până la 45% la ora actuală.

Partea interesantă este că analiştii nu au putut găsi o motivaţie clară pentru această schimbare de interese. Cel mai probabil are legătură cu tranziţia părinţilor de la sisteme clasice, desktop-uri şi laptop-uri, către smartphone-uri şi tablete. Astfel copiii urmează exemplul părinţilor şi în loc să piardă nopţile în faţa calculatorului, pierd ore în şir cu telefonul în mână. În definitiv, dacă tatăl tău stă cu tableta în mână, îţi trezeşte mult mai mult interesul decât PC-ul pe care nu l-a mai pornit nimeni de o săptămână. În plus, Minecraft este şi pe mobil, iar confortul de a începe un joc acasă şi de a-l termina în metrou sau la şcoală este mai important decât ecranul mai mare al unui laptop. În principiu, este puţin probabil ca interesul pentru console să dispară complet, dar acesta este trendul actual.

Citește și: