26 ian. 2016 | 16:44

Dezastru la o fabrică în care se produc iPhone-uri

ACTUALITATE
Dezastru la o fabrică în care se produc iPhone-uri

În trecut au ieșit la iveală foarte multe nereguli la fabricile Foxconn și multe dintre ele s-au lăsat cu victime, dar niciodată nu a avut loc un incendiu de asemenea proporții.

Cei de la Apple colaborează cu foarte multe companii pentru a crea un iPhone, un iPad sau Mac. O serie de furnizori sunt implicați în asigurarea componentelor necesare și mai mulți parteneri se ocupă de producția în serie. Nici o companie nu este însă la fel de relevantă precum Foxconn pentru ca voi să puneți mâna pe un iPhone în cel mai scurt timp de la anunțul oficial.

Din păcate, chinezii nu sunt foarte grijulii când vine vorba de condițiile de muncă pentru angajați, iar cel mai recent eveniment de la una dintre fabricile responsabile de producția de iPhone-uri confirmă gravitatea situației. Ieri a avut loc un incendiu la cel mai mare centru de producție de smartphone-uri Apple. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, dar vor mai trece câteva zile până vom afla cu precizie amploarea acestui dezastru de la fabrica Foxconn din localitatea Zhengzhou.

Incendiul a început încet pornind de la sistemul central de ventilație. Nu a trecut însă foarte mult timp până când acesta s-a extins la alte etaje ale fabricii. Conform declarațiilor oficialilor companiei chinezești, producția de iPhone-uri nu va fi afectată, dar nu se știe dacă această afirmație înseamnă că va fi mutată rapid la o altă fabrică sau clădirea care a luat foc va fi reparată în timp util.

În orice caz, cei de la Foxconn tind să fie sinonimi cu dezastre legate de producția gadgeturilor Apple. Cu doar cinci ani în urmă, o explozie la o fabrică Foxconn din Chengdu s-a lăsat cu trei decedați după ce combustibilul ce traversa o conductă prin fabrică a lua foc. Patru luni mai târziu, un alt incendiu la o fabrică Foxconn din Shandong, din fericire, nu a avut victime umane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele