Foxconn recunoaste: a avut angajati minori

Foxconn recunoaste: a avut angajati minori
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
19:00 17.10.2012

Cu toate ca varsta minima de angajare in China este de 16 ani dupa legislatia actuala, Foxconn se pare ca a incalcat si aceasta restrictie avand angajati cu o varsta de 14 ani.

angajati foxconn minori

Printr-o conferinta de presa ce a avut loc in ultimele 24 de ore Foxconn a confirmat zvonurile pe care foarte multi internauti oricum le considerau adevarate.

Dupa spusele reprezentantilor companiei, tineri incepand de la varsta de 14 ani au fost angajati la fabrica Yantai din China si au lucrat pentru cateva saptamani. In mare parte, in aceasta fabrica au fost produse dispozitive electronice pentru Sony. In aceeasi conferinta Foxconn isi recunoaste in procent de 100% vina legata de aceste evenimente si promite ca orice angajat care va fi descoperit in conditii asemanatoare va fi imediat concediat.

In raspuns la aceste afirmatii, China Labor Watch a declarat ca desi o parte din vina cade pe scolile din zona care sunt responsabile de respectivii copii, ,,Foxconn este de asemenea vinovat de faptul ca nu a verificat varsta muncitorilor.” In ceea ce privestii minorii angajati, atat compania cat si CLW confirma ca acestia s-au intors la scoala.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI