iPhone 6, o provocare dificilă pentru foxboții de la Foxconn

iPhone 6, o provocare dificilă pentru foxboții de la Foxconn

Deşi au sperat că utilizarea unor roboţi intitulaţi Foxbots pe linia de asamblare va facilita producţia de iPhone 6, cei de la Foxconn s-au înşelat.

foxconn-factory-foxbots

La începutul acestui an, printr-un comunicat oficial, cei de la Foxconn se mândreau cu implementarea unei linii de asamblare formată aproape integral din roboţi. Aşa numiţii Foxbots trebuiau să facă minuni la asamblarea noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, printr-o rapiditate sporită şi un număr aproape inexistent de greşeli.

O publicaţie taiwaneză a confirmat zilele trecute, printr-un material referitor la CEO-ul Foxconn Terry Guo, că acesta nu este foarte încântat de eficienţa roboţilor. Din câte se pare, din cauza eficienţei sub aşteptări şi a flexibilităţii scăzute, Terry îşi pune acum mari speranţe în ceea de a doua generaţie de Foxbots. Producţia la un nou tip de roboţi a început deja cu speranţa că noua flotă de creaţii automatizate va rezolva toate problemele primei generaţii. Din păcate, momentan, nu se ştie când va fi gata pentru implementare în uzine.

Aceste informaţii vin la doar câteva zile după ce s-a confirmat oficial că Foxconn nu prea reuşeşte să facă faţă producţiei de iPhone 6 în ritmul cerut de . Având în vedere că livrările de iPhone 6 Plus au termen de 3-4 săptămâni pe site-ul pe Apple Store, este evident că la baza acestei valori se află nişte probleme de producţie. Cu toate acestea, în primul weekend de vânzare, depăşind toate recordurile anterioare.

Citește și: