O eroare din iOS 9.3 face imposibilă folosirea Safari

O eroare din iOS 9.3 face imposibilă folosirea Safari

iOS 9.3 a fost lansat oficial în urmă cu două săptămâni, iar de atunci am auzit numai despre probleme provocate de actualizarea trimisă de Apple către iDevice-uri.

Cea mai gravă dintre ele i-a făcut pe unii posesori de iPhone-uri și iPad-uri mai vechi să nu-și poată folosi dispozitivele timp de câteva zile. Totuși, cea mai recentă nu este atât de serioasă,  ci doar îi forțează pe utilizatori să folosească alt browser decât Safari.

Problema îi afectează pe utilizatorii de iPhone 6S și iPhone 6S Plus, dar au fost cazuri și de utilizatori de iPhone-uri mai vechi care au întâlnit-o.

Eroarea presupune blocarea browserului Safari, iar închiderea lui este singura opțiune. Asta se întâmplă în momentul în care un utilizator încearcă să deschidă un link de pe o pagină pe care o citește, dar și când încearcă să deschidă un link din altă aplicație, precum cea de Mail, Mesaje sau Notițe.

În unele cazuri, link-urile nu se deschid deloc, iar în clipul de mai sus puteți vedea o demonstrație. Unii utilizatori spun că problema poate fi rezolvată parțial prin dezactivarea JavaScript în Safari, dar eroarea persistă în cazul link-urilor deschise din alte aplicații.

Cu toate că pe forumul oficial Apple s-au strâns sute de plângeri, compania nu a dat un răspuns. Totuși, ne așteptăm ca o actualizare să vină curând și să rezolve problema.

Citește și:
Etichete: